A karmelita falain belül is tudják már, hogy Fidesz-szál is van az egyik legdurvább papi botrány kapcsán.

Pánik a karmelita falain belül: megerősítették a Fidesz-politikus rokoni kapcsolatát a papi botrány főszereplőjével

Rónaszékiné Keresztes Mónika volt fideszes országgyűlési képviselő a rokona R. Gábor, a nemi bűncselekmények elkövetésével vádolt katolikus papnak. Ezt a kormánypárti politikus személyesen ismerte el a 24.hu-nak adott írásbeli válaszában.

R. Gábor valóban a sógorom és egy szép nagy család sokáig nagyra becsült tagja. Ami most történt, számunkra döbbenet és leírhatatlan szenvedés, hiszen ennek előjelét családon belül nem tapasztaltuk. Feldolgozása hosszú távú, őszinte belső műhelymunka lesz

– nyilatkozta a portálnak a fideszes exképviselő.

Súlyos bűcselekmény gyanúsítottja R. Gábor pap

A gyanú szerint a férfi kiskorú fiúkat molesztált és vett rá közösülésre az ő hittancsoportjába járó gyermekek közül. „Motivációs” eszközként pénzt és ajándékokat is felajánlott az érintetteknek.

R. Gábor szeptember végén zárt körű tárgyaláson felelt a neki tulajdonított bűncselekmények ügyében. Érdekesség, hogy a bíróság előtt tagadott, ám az egyházi fegyelmi eljárás keretében még beismerte bűneit.

A portál elérte a kiskunfélegyházi országgyűlési képviselőt, aki korábban a pap ministránsa volt. Elmondása szerint összeomlottak, amikor megtudták, mivel vádolják a papot. Azzal védte meg, hogy „lehet, a bögyében volt valakinek (sic!) Gábor atya„.

Az egyházi dokumentum az alábbi megállapítást tartalmazza:

A belső eljárás a feltételezett elkövető átfogó kihallgatásával ért véget, amely során elismerte a terhére rótt egyházi büntetendő cselekmények elkövetését”.

A Kalocsa-kecskeméti érsekség ezt követően azzal büszkélkedett, hogy a „vizsgálat során a szóban forgó klerikus együttműködő volt, és több alkalommal – részben az eljárás előtt, részben pedig alatta – bocsánatot kért sértettjeitől”.

Felmerült, hogy Semjén Zsolt többször is járt az érintett pap tanyáján. Ezért a portál megkereste a politikust, aki helyett furcsa mód a Miniszterelnökségi Sajtóiroda válaszolt:

Semjén Zsolt az említett tanyán soha nem járt. Egyházi ügyekben hivatali munkáját végzi.

(Nyugati Fény nyomán)