Molnár Martin elképesztő bravúrt hajtott végre – magyar versenyző nagyon régen volt azon a szinten, mint ő.

Molnár Martin a Forma-4 autósport kategóriában vezeti az újoncok értékelését. A Forma-4 egy fontos kategória a Forma-1 felé vezető úton. Így aki ezt sikerrel veszi, az egy fontos lépcsőfokot ugrik meg a versenyzés királykategóriája felé. Erről Őry Tamás, a Motorsport Talent Management ügyvezető igazgatója beszélt a Pénzcentrumnak.

„Molnár Martin esetében a teljes menedzsmenttel, és a szülői háttérrel együtt azon dolgozunk, hogy elvigyük őt a Forma-1-be. Ennek az első lépcsőjén vagyunk a Forma-4-es bajnokságban, ahol vezetjük az újoncoknak az értékelését, ami egy fantasztikus eredmény egy futammal a vége előtt, és magyar sporttörténeti tettként értékeljük”

– mondta Őry Tamás.

„Négy dobogós eredményt ért el Martin, ilyen még nem volt Magyarországon magyar pilóta részéről Formula 4-es versenyen, és az összetett top 10-es táblázaton belül is remek helyen vagyunk, egészen konkrétan a nyolcadik pozícióban. Martin fejlődése töretlen. Igazából lépcsőről lépcsőre haladunk, és amennyiben a magyar vállalati szektort magunk mellé tudjuk állítani és Martin kellően kitartó lesz, akkor reálisnak látom, hogy eljussunk a Forma-1-ig”

– bizakodott a menedzser.

Őry azt is elárulta, hogy nagyjából 12-15 millió euróra (4,8-6 milliárd forint) van szükség ahhoz, hogy egy Forma-1 pilótát kisgyermek kortól kineveljenek a csúcskategória eléréséig.

Nem véletlen, hogy eddig egyedül Baumgartner Zsoltnak sikerült eljutni idáig. Ő 2003-ban kapott a Jordan csapattól ülést, miután Ralph Firman egy balestben megsérült.

Baumgartner olyannyira tudott élni az eséllyel, hogy következő évben már egy teljes esztendőre kapott szerződést a Minardi csapattól. 2004 után ugyan szögre akasztotta a sisakját, de így is sikerült pontot szereznie Forma-1-ben.

(Borítóképünkön Molnár Martin látható)