Szijjártó Péter teljesen karanténba került Európában, már sehova sem hívják meg.

Szijjártó Péter – a szokásjoggal ellentétben – nem kapott meghívást az Európai Parlamenttől (EP). Pedig az EU soros elnökségét betöltő magyar kormány minisztereinek „járt” volna a meghívás az EP szakbizottságaiba.

A külgazdasági és külügyminiszternek Strasbourgban a külügyi és a nemzetközi kereskedelmi bizottságban kellett volna beszámolnia a magyar kormány uniós soros elnökségével kapcsolatos terveiről. Ám a Népszava információ szerint az EP pártcsaládjainak többsége nem szerette volna meghívni Szijjártót.

Miután a Nyugati Fény is lehozta a hírt, a Szijjártó sajtófőnöke, Paczolay Máté a lapnak reagált a kudarcba fulladt találkozóról.

„A Népszava cikke nettó hazugság: a külügyi és a nemzetközi kereskedelmi bizottság is meghívta Szijjártó Pétert a magyar elnökségi program bemutatására, azonban időpontütközés miatt a külügyminiszter nem tudott eleget tenni a meghívásoknak”

– háborgott a sajtófőnök.

„A Brüsszel által megjelölt időpontok ugyanis egybeestek Andrij Szibiha ukrán külügyminiszter első hivatalos magyarországi látogatásával, Szijjártó Péter így aznap új ukrán kollegáját fogadta Budapesten, mivel az ukrán-magyar kapcsolatok kiemelt jelentőséggel bírnak a jelenlegi helyzetben”

– tette hozzá Paczolay.