Normális? Tömegével pancsoltak az életveszélyes, kiáradt Dunában (videóval)

Vérhast is lehet kapni.

Normális? Tömegével pancsoltak az életveszélyes, kiáradt Dunában (videóval)

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, lubickoló embereket videóztak le az áradó Dunában a Lánchídnál. Most újabb felvételek kerültek elő, ugyanis sokakat egyáltalán nem rémisztett meg az áradó folyó és a rengeteg kórokozó.

Életveszélyes ilyenkor a folyó

Késmárki András sürgősségi szakorvos szerint vérhast is lehet kapni most a Dunában. Bármi fertőző lehet, amihez a koszos víz hozzáér. A képen látható embereket ez nem zavarta, volt aki a fejét is beledugta a Dunába. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

„Baktériumokat, mint például a vérhas baktériuma, illetve olyan vírusokat, amik az egész testet érintve nagyon komoly fertőzéseket okozhatnak. Minden, amihez ez a szennyezett víz hozzáér, az fertőzöttnek tekinthető.”

– ismertette a veszélyeket a Blikknek az orvos, aki szerint a Duna vízében csobbanni jelenleg olyan, mintha a szennyvízben mártóznánk meg.

Sok a kórokozó a Dunában

Egy áradó folyó mindig veszélyes. A Duna Európa legnagyobb folyójaként, különösen az árvíz idején. A szokásos vízmennyiség többszöröse zúdul át ilyenkor Budapesten, a sodrás is megnő, gyorsan folyik, rengeteg uszadékfa, műanyag szemét kavarog a sodrásban és rengeteg kórokozót is visz ilyenkor a víz.

Az RTL videóját itt nézheted meg:

.