Most próbálják ki kicsiben a receptet, ez vár majd az országra is 2026 után?

A Fidesz összefogott egy másik szélsőjobboldali párttal Pest (vár)megyében

Kedden tartották meg a Pest (vár)megyei közgyűlés alakuló ülését. A júniusi önkormányzati választáson a Fidesz elvesztette a többségét, így szüksége volt még pár képviselő „átállítására”.

Az alakuló ülésen kiderült,

a Mi Hazánk összefogott a Fidesszel.

A hírt Buzinkay György, a Demokratikus Koalíció Pest megyei képviselője adta hírül a Facebook-oldalán. Bejegyzését változtatást nélkül közöljük:

„Ma bebizonyosodott, hogy Mi Hazánk 🟰 Fidesz.

Október 1-jén megalakult a Pest megyei képviselőtestület is. Ez az alakuló ülés izgalmasabb volt az eddigieknél, ugyanis a Fidesznek nem lett meg a többsége. A 46 fős testületben mindössze 21 fős kormánypárti frakció jött össze, emellett a Momentumnak 10, a Mi Hazánknak 8, a DK-nak pedig 7 képviselője jutott be.

Az persze már nyáron látszott, hogy a szélsőjobboldali, magát ellenzékinek hazudó párttal nem lehet zöldágra vergődni. De ma be is bizonyosodott, hogy azért nem, mert a Mi Hazánk kiegyezett a Fidesszel.

A Mi Hazánk szavazataival így továbbra is fideszes elnöke és három alelnöke lesz a megyei közgyűlésnek, a kistesójuknak meg adtak két bizottsági elnöki tisztséget (a Vármegyei Döntéselőkészítő Bizottságban és a Területfejlesztési Bizottságban). Mondjuk úgy, hogy nagyon olcsón adták el az ellenzékiségüket…”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Buzinkay György/Facebook)

Frissítés

Cikkünk megjelenése után a Mi Hazánk Pest megyei frakciója közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ezt változtatás nélkül közöljük:

„A Mi Hazánk Pest vármegyei frakciója nem fogott össze a Fidesszel, nem kötött koalíciót és nem fogadott el közgyűlési alelnöki pozíciót sem. Minden előterjesztést külön fogunk megvizsgálni, ügyek mentén fogunk működni, és a legkeményebb ellenzéke leszünk a kormánypártoknak, ha az emberek érdekeivel ellentétes előterjesztést tesznek. Most pusztán a működőképességet biztosítottuk, mert a másik opció az anarchia lett volna, az pedig nem érdeke az önkormányzatoknak, sem pedig a Pest vármegyei embereknek.”