Lesz, ahol már a fagy miatt elő kell venni a legvastagabb ruhákat – így készülj a héten.

Szerdán hajnalban Magyarország északkeleti részén már gyenge fagyokra kell számítani – figyelmeztetett az Időkép heti előrejelzésében.

Hétfőn reggel nyugaton lehet több felhő, míg keletebbre a napsütés várható, majd északnyugat felől vastagabb felhők kúsznak hazánk fölé. Északon-északnyugaton ekkor már gyenge esőre is kell számítani, de jelentős mennyiségre sehol sem. Nyugaton, északon és északkeleten élénk szélre kell készülni. Délutánra 14 és 19 Celsius-fok közé melegszik a levegő.

Kedden mindenhol hosszabb-rövidebb napos időszakokra készülhetünk, de a nap első felében az ország északkeleti harmadán kisebb eső, zápor is kialakulhat. Többfelé élénk északi, északnyugati szél fog fújni. A csúcshőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Szerdán az ország keleti, északkeleti felén napos időre számíthatunk, nyugaton viszont több felhő lehet az égen, csapadékra ugyanakkor ott sem kell készülni. A Dunántúlon többfelé feltámadhat a keleti-délkeleti szél. Hajnalban északkeleten gyengén fagyhat, nyugaton, délnyugaton enyhébb lesz az idő. Napközben 13-17 fokig kúszhatnak fel a hőmérők.

Csütörtökön is megmarad az időjárás kettőssége: keleten, északkeleten naposabb időre készülhetünk, míg nyugaton változóan felhős időre van kilátás. Eleinte a nyugati határszélen fordulhat elő kisebb eső. A keleti-délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton erős lehet. 13-19 fokig melegedhet fel a levegő napközben.

(idokep.hu)