A híres színész, Anthony Hopkins egy videóüzenetet az Instagramon az alkoholizmussal küzdőknek, szilveszterkor 48 éves önmegtartóztatását ünnepelte, ahogy már több éve teszi.

A 85 éves színész december 29-én, pénteken tette közzé videóüzenetét közösségi oldalán.

„Mindenkinek egészséges és virágzó 2024-et kívánok. Egyik napról a másikra, ma 48 éve vagyok józan. Az élet megy előre.” – írja a színész közösségi oldalán.

„Minden ünneplő és ivó jól érzi magát. Félelmetes! Boldog új évet, érezzétek jól magatokat! De ha másnaposak vagytok, emlékezzetek rám! Én már nem, mert ma, 48 évvel ezelőtt abbahagytam. Segítséget kaptam hozzá, és megváltozott az életem” – mondja a színész, aki az utóbbi években szívesen jelzi a közösségi médiában közzétett videóüzenetével, hogy sikerült megszabadulnia az alkoholizmustól.

„Nem irigyellek titeket, hogy jól érzitek magatokat odakint, de ha segítségre van szükségetek, van kihez fordulni” – biztatja az alkoholfüggőséggel küzdőket.

Anthony Hopkins, aki vasárnap, az év utolsó napján töltötte be 86. életévét, továbbra is aktív szakmai életet él. Hamarosan látható lesz legújabb szerepében, a január elején bemutatásra kerülő Egy élet című második világháborús drámában.

A színésznek régi hagyománya van abban, hogy újévi üdvözleteket és reményteli üzeneteket küld az alkoholizmussal küzdőknek. A The New York Timesnak adott 2020-as interjújában Hopkins felidézte azt a pillanatot, amely 1975-ben a józanodás mellett döntött.

Elmesélte, hogy egy arizonai hotelszobában ébredt, de nem emlékezett arra, hogyan került oda. „Azt gondoltam: Nos, abba kell hagynom, mert vagy megölök valakit, vagy megölöm magam” – vallotta be.

„Az életem attól a pillanattól kezdve új értelmet nyert” – árulta el a színész.

Forrás: Filantropikum.com