Robert Lacey a Testvérek csatája című könyvében elemzi, hogy milyen a kapcsolat Harry és Vilmos herceg között és mitől mérgesedett el ennyire. Kiderült, Harry herceg feleségének a keze is benne van az ügyben.

Kapcsolódó: Lehullt a lepel: Kiderült, hogy az énekes álompárnak miért nem született gyermeke

Lacey szerint Vilmos már a kezdetektől nem kedvelte Meghant és úgy érzi, a nő ellopja tőle szeretett testvérét. A rossz kapcsolatot erősítette, hogy Vilmos felesége, Katalin hercegné sem kedveli Harry választottját.

A személyzet is nyilatkozott

Ám nem csak Vilmosnak és Katalinnak volt ellenszenves Meghan, Robert Lacey a könyvében a Kensington-palota egyik dolgozóját is idézte, aki a következőket mondta:

Meghan áldozatnak állította be magát, pedig ő volt a zsarnok. Az emberek úgy érezték, hogy átgázoltak rajta. Úgy gondolták, hogy ő nárcisztikus és szociopata.

Vilmost a könyv szerint az is zavarta, hogy Meghannak „napirendje van”. Úgy érezte, hogy a nő nem érti, hogyan működik a brit királyi udvar és nem tartja tiszteletben a szabályokat.

Kapcsolódó: Elárulta Korda György és Balázs Klári, hogy mitől félnek a legjobban

Vilmos herceg, Meghan és Harry/Vanityfair.com

A testvérek közötti elmérgesedett viszony miatt Vilmos sokszor magányos és nehezen birkózik meg ezen időszak nehéz feladataival. Ezt erősíti meg a BBC korábbi tudósítójának nyilatkozata egy brit lapnak:

Voltak olyan pillanatok az elmúlt évben, amikor Vilmos hihetetlenül magányosnak tűnt, mert vállán viselte a felelősséget, hogy egy fiú, akinek az apja rákos, egy férj, aki gondoskodik a feleségéről, aki szintén rákos, és három gyerek apja… és akinek nincs testvére vagy anyja, akihez fordulhatna egy kis törődésért.

Az elmúlt években a kapcsolatuk fokozatosan romlott: a 2021-es Harry és Meghan Oprah-intejú nagy port kavart a családban és a médiában egyaránt, majd egy év múlva a pár bejelentette a királyi családból való kilépését és egy Netflix sorozatban is elmondták a véleményüket. Végül Harry herceg egy könyvet is írt Tartalék címmel, aminek a megjelenése óta Vilmos nem beszélt vele és szigorúan megtiltotta, hogy bármilyen formában visszatérjen a családba

– írja a Mirror.

Vilmos és Harry herceg között akkor romlott meg a testvéri viszony, amikor Vilmos ellenezte testvére párválasztását. A testvérek viszálya évek óta tart, azonban most az is kiderült, hogy Vilmos szerint Meghan elveszi tőle a testvérét.

Forrás: origo.hu

Kiemelt kép: kidspot.com