Mit szívtak?

Arról többen is beszámoltak, hogy Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője arról beszélt egy interjúban, hogy szívesen venné, ha Szájer József, (ahogy ő hívja: Józsi) a kormány ereszcsatornás hőse újra bekapcsolódna a politikába.

Deutsch fenntartja az álláspontját, a Telexnek elárulta, hogy ő arra számít, hogy előbb vagy utóbb „Józsi” újra pályára lép. Bár azt kiemelte: nem csak neki, hanem a poltikai családjuknak is el kell fogadnia, ha Szájer vissza akar térni.

Hasonlóan beszélt „Józsi” visszatéréséről Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is.

Szerinte elképzelhető, hogy újra beálljanak az ereszcsatornás bajnok mögé.

A miniszterelnök külpolitikai igazgatója, Orbán Balázs elárulta, hogy ő is egy kiváló embernek tartja a Józsit, hiszen rengeteget tanult tőle, így bármilyen fontos politikai pozícióban el tudná képzelni.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy az ő tudomása szerint Szájernek nincs ilyen ambíciója, ezért nem fontos ezzel a kérdéssel foglalkozni. Hozzátette: az Európai Parlament legjobb képviselőinél is „jobban értette az európai politikát” Szájer.

Deutsch kiemelte, hogy ő bátorítja „Józsit”, hogy térjen vissza a politikába, mert az a hiba, amit elkövetett nem zárhatja ki a nyilvánosság előtti szerepvállalásból.