Két brazil testvér, a rák elleni harcban egymást támogatva küzdöttek, később mégis ugyanabban a kórházban haltak meg, mindössze néhány óra különbséggel. A testvérek halálhíre megrázta a családot és a közösséget.

Az idősebb testvérnél 2021 májusában diagnosztizáltak bélrákot. Egy hónappal ezután a fiatalabb testvérnél, Eduardónál is kimutatták, hogy májrákja van. A testvérek támogatták egymást a küzdelem során, de egészségi állapotuk hirtelen megromlott, így haláluk is szorosan összefonódott.

Eduardót egy közeli kórházba szállították, a brazíliai Rio de Janeiró-i Santa Cruzba. Négy napot töltött kórházban, mielőtt meghalt. A család akkor kapta a hírt a második testvér haláláról, amikor az első temetését tervezte.

Néhány órával később ugyanabban a kórházban, ugyanabban az ágyban halt meg. A buszsofőr João, a helyi médiának elmondta: „Olyan közel álltak egymáshoz, hogy ugyanabban a kórházi ágyban haltak meg. Ez az egész családom életében az egyik legnagyobb szenvedés”.

A testvéreket a Santa Cruz-i köztemetőben temették el – mindössze egy nap különbséggel. Paulo César polgármester háromnapos hivatalos gyászt hirdetett a városban.