Nagy szíve van!

A történet úgy kezdődött, hogy Valerie Reid új otthont keresett az apja idős dobermannjának. Mivel semmilyen észszerű megoldást nem talált, úgy döntött, hogy ő maga nyit egy kutyamenhelyet.

Valerie saját otthonát alakította hospice-szá, ahol több mint 80 kutyáról gondoskodik egyszerre. A fiatal nő 2017-ben megpróbált új otthont találni apja idősödő dobermannja számára.

A férjemmel kerestünk egy megfelelő lakhatási helyet a kutya számára, azonban nem találtunk sehol. A legnagyobb akadály az volt, hogy az előrehaladott kora miatt már sehol sem fogadták szívesen a kutyát” – mesélte a történteket Valerie. A nő ekkor indította a Missouri állambeli Hermitage-ben található Whispering Willows Senior Dog Sanctuary nonprofit szervezetet.

Jelenleg olyan kutyáknak ad otthont, akik hosszú időt töltöttek menhelyen, vagy akiknek elhunyt, esetleg öregotthonba költözött a gazdája. Valerie – aki egyben a jótékonysági szervezet elnöke is – azt mondta, hogy a legfontosabb , hogy a kutyák biztonságban vannak itt, és szeretik őket.

A kutyák gyakorlatilag velünk is élnek, a két épület között szabadon járnak. Egész nap együtt vagyunk, a család részeként kezeljük őket. A legjobb az egészben látni azt az átalakulást, amelyen keresztülmennek, amikor tudják, hogy biztonságban vannak és szeretik őket” – közölte a nő.

A kutyák az utolsó napjaikat játszva és pihenve töltik a birtokon. Apám dobermannja még másfél évet élt boldogan. Sokat foglalkoztat, hogy mi történik azokkal a kutyákkal, akik egykor szeretett házi kedvencek voltak”.

Szerettem volna segíteni azoknak, akik olyan helyzetben vannak, mint az apám, és már tényleg nem tudtak gondoskodni szeretett idős kutyáikról

– mondta Valerie.

A nő és férje, Josh Reid Kansasből Missouriba költöztek, hogy megtalálják a megfelelő környezetet a terv kivitelezésére. Jelenleg az otthonuk 3000 négyzetméter, egy 1700 négyzetméteres épület csak a kutyáké.

Összesen 17 személyt foglalkoztatnak teljes munkaidőben 24 órás ellátással és helyszíni kórházi kezelést is biztosítanak.


Mindössze 4 év leforgása alatt 790 kutyának adtak otthont. Nagyon fontosnak tartják, hogy minden kutyáról készítsenek egy agyagmancs lenyomatot és egy akvarell festményt.

Az utolsó percekben is ott vagyunk mellettük, mindegyikőjüket átöleljük, és általában együtt sírunk. Ők is családtagok, és mindannyian szeretjük őket

– mondta Valerie.