Megható.

2011-ben az akkor 24 éves Turia Pitt még el sem tudta képzelni, hogy az életét hamarosan “előtte és utána” időszakra lehet majd osztani. Miközben egy 100 kilométeres maratonon versenyzett, bozóttűz állta útját, ami örökre megváltoztatta az életét.

A rettenetes eseményt túlélő nőnek és párjának a története következik, akik mindenben egymás mellett álltak.

2011-ben Turia bányamérnökként dolgozott és boldogan élt Ausztráliában, amikor egyik nap, futás közben bozóttűzre lett figyelmes. Először nem vette komolyan a helyzetet, majd rájött, hogy életveszélyben van és egy sziklafalra mászott, az egyetlen helyre, ahova menekülni tudott. Sajnos rövid időn belül ez a hely lett a legforróbb a környéken, és őt is elérte a tűz.

Az eset alatt csak a szerelmére tudott gondolni, hogy ki kell tartania, ha még látni szeretné őt.

Végül megmentették, de súlyos sérüléseket szenvedett. Egy helikopter kórházba szállította, kómába esett, az orvosok nem láttak sok esélyt a túlélésére.

Mindeközben a párja végig mellette állt, amíg a nő kómában volt, a párja, Michael jegygyűrűt is vett neki, abban reménykedve, hogy egyszer odaadhatja.

Nehéz hónapok következtek, de kitartottak a szerelmesek. Turia életben maradt, azonban külseje örökre megváltozott. Tükörbe néznie volt a legnehezebb a baleset után. Több hónapba telt, míg elfogadta külsejét, amelyben párja is segített neki. Több műtétet is végrehajtottak rajta, az arcán, kezén, testén.

Turia bevallotta, a baleset után sokszor türelmetlen volt Michaellel, sokszor kívánta, hogy hagyja el őt. Michael azonban töretlenül kitartott szerelme mellett, sőt, őt is biztatta, hogy ne mondjon le magáról. Ekkora Turia is keményen küzdeni kezdett a felépüléséért, egészségéért.

Sokat meglepődtek, hogy Michael kitartott szerelme mellett, azonban ő úgy nyilatkozott: „A személyiségében és a lelkébe szerettem bele. Ő az egyetlen nő a világon, akivel valóra válthatom az álmom.

Ez segített Turiának elfogadnia önmagát, és tudomásul vennie, hogy a szépség belülről fakad.

A felépülése után, 2016-ban Turia és Michael összeházasodtak, ma pedig két gyermekkel élnek boldog családi életet. Turia azóta is fut és néha motivációs előadásokat tart. A történetük élő példa arra, hogy mi mindent legyőz az igaz szerelem.