A XX. század zsenije érdekességekre bukkant.

Leon Dănăilă akadémikus, Einstein melletta XX. század 500 zsenijének egyike, és a világ 5000 legjobb személyisége közé tartozik, több mint 40.000 műtéttel a háta mögött.

Ő a román idegsebész, vagy ahogyan nevezik, az „agyszobrász”, aki bevezette a romániai egészségügyi ellátásba a lézeres és mikroszkópos műtéti beavatkozásokat, és ezzel 51%-ról 4%-ra csökkentette az agyi műtétek során bekövetkező halandóságot.

Pályafutása alatt éppúgy szentelt figyelmet a test, mint a lélek gyógyítására.

Az alábbi kijelentései azonban sokak számára meglepőek voltak.

„A depresszió a rák kialakulásához vezethet, a hústermékek fogyasztása pedig megrövidíti az életet!” – mondja Leon Dănăilă. Őt igazolja az a kutatás is, amit David Batty vezetett, és ahol bizonyították, hogy a depresszió hozzájárulhat a rák kialakulásához.

Egy interjúban a professzor azt is megosztotta, hogyan tarthatjuk formában az agyműködésünket. Ugyancsak az Ő nevéhez fűződik egy új agyi sejt felfedezése is.

Szerinte egy betegség során, ha a páciens pozitívan és bizakodóan áll hozzá a betegségéhez, jó eséllyel indulhat a gyógyulás útján.

Az autoszuggesztiónak, a hitnek nagyon nagy hatalma van az agy működésére nézve. Az Istenben vetett hit egy beteg esetében erősíti az immunrendszert, ez növeli a páciens optimizmusát.

Arra a kérdésre, hogy a táplálkozásunk befolyásolja-e az agyi működésünket, a professzor válasza a következő:

„Igen, a táplálkozás, az egyén viselkedéskultúrája mellett, nagy mértékben hat az agyi működésre. A jó agyműködéshez szükségünk van úgy a proteinre, mint a cukorra, természetesen megfelelő mennyiségben. E mellett fontos a gyümölcs és zöldség fogyasztása is.”

A hús mértéktelen fogyasztásáról a professzor szerint nincs jó hatással az emberi szervezetre, sőt az élettartam rövidüléséhez is vezethet.

Forrás: Filantropikum.hu