A rövid életű házasságok egyre gyakoribbá váltak, ami sokakból kiváltja, hogy teljesen elveszítsék a reményt az intézményben és a tartós, jó kapcsolatokban. Az igaz szerelemnek azonban még mindig vannak csodálatos példái a világban.

Egy ohiói pár az élő bizonyíték arra, hogy léteznek lelki társak. Egy életen át együtt maradtak, és meglepő igazságot árultak el a kapcsolatukról – soha egyetlen veszekedésük sem volt. Mégis, hogyan csinálták?

A barátságból szerelem lett

Hubert és June Malicote 20 évesen tettek fogadalmat, és soha nem bánták meg döntésüket. A templomban találkoztak, és a barátságból gyorsan valami több lett.

Az idősebb úr felidézte az első pillanatot, amikor meglátta June-t: „Bementünk, és mindenki állt. Pont előttünk volt egy pad tele fiatal lányokkal, [June] körülnézett, és mosolygott”.

Házasságuk első évei nehezek voltak. Hubert két évig szolgált a második világháborúban, és amikor végre hazatért, felesége már várta a vasútállomáson.

June idősebb korában egészségügyi problémákkal küzdött, férjének pedig számos agyvérzése és kommunikációs nehézsége ellenére is mindig egymás mellett álltak.

A házaspár rutinja sem változott, és Hubert továbbra is gondoskodott arról, hogy minél több időt töltsenek együtt. A pár minden este leült vacsorázni, és régi westernfilmeket nézett.

A lányuk, Jo elmondta, lefekvés előtt van egy másik alapvető szokásuk is – mindig megosztanak egy édes csókot, hogy életben tartsák a romantikát:

„Anyát a kerekesszékébe ültetem, oda, ahol apa ül, és kézen fogva jó éjszakát kívánnak egymásnak. Aztán reggel olyan boldogok, hogy látják egymást. Hatalmas mosollyal üdvözlik egymást”.

Hubert elárulta, hogy el sem tudná képzelni az életét June nélkül. Sok mindent éltek át együtt, beleértve a nagy gazdasági világválságot is, és ennek köszönhetően megerősödtek.

Egy csapat

A 80 együtt töltött év alatt átélték, ahogy a családjuk kettejükből egy boldog családdá nőtte ki magát. Hubertnek és June-nak 4 gyermeke, 7 unokája és 11 dédunokája van.

A férj hozzátette:

„Ha nem lennénk együtt, a csapat megszakadna”.

A lényeg, hogy együtt legyenek

Míg sok boldog pár a randi estéket díjazza, Hubert és June másképp volt ezzel. Az aranycsapat nem helyezte előtérbe a díszes éttermekben való vacsorázást, és nem tartott fontosnak más romantikus kirándulásokat sem.

Ehelyett inkább arra koncentráltak, hogy élvezzék egymás társaságát. Miután nehéz időket éltek át, megtanultak beérni azzal, amijük volt, és megtalálták az egyszerű, de figyelemre méltó élet gyönyörű módját.

Hubert azt mondta:

„Igazából sosem mentünk el sokat szórakozni. Amikor a gyerekek kisebbek voltak, boldogan ültünk az asztal körül, és meséltünk a napunkról. Csodálatos életünk volt.”

A szerelmespár 2022-ben jelentős mérföldkőhöz érkezik: June július 13-án volt 100 éves, Hubert pedig nem sokkal később, július 23-án töltötte be a századik életévét.

Az egészséges házasság titka

June hajthatatlanul kijelentette: „Soha nem veszekedtünk. Soha egyetlen veszekedésünk sem volt”, amit lánya, Jo is megerősített.

A büszke férj megjegyezte, hogy nem volt problémamentes az életük, de mindig igyekeztek megvédeni egymást. Így fogalmazott: „Soha nem tennénk semmit, amivel árthatnánk egymásnak”.

Hubert megosztotta a hosszú házasságuk titkának gyakorlati módszerét is. Hamar rájött, hogy a konfliktusok de-eszkalálására van szükség. Elmagyarázta:

„Ha vita van, akkor lehet, hogy pár percre el kell menned. Aztán visszajössz, és témát váltasz, vagy megoldod a problémát.”

Bár az igaz szerelem gyakran lehetetlennek tűnik, June és Hubert története inspiráció és emlékeztető lehet arra, hogy elkötelezettséggel és kemény munkával az örök szerelmi történetek is lehetségesek. Mit gondolsz az ő történetükről?

Forrás: harmonikum.co