Tusnádfürdő Hargita megye legdélibb és az ország legkisebb lélekszámú városa. Minden év júliusában itt szervezik a Tusványos nevű rendezvényt, ahol a koncertek mellett közéleti, aktuálpolitikai előadásokat tartanak.

Az 1600 lakosú Tusnádfürdőn évente félmillió turista fordul meg, a település gyógyvizeinek köszönheti hírnevét, amelyek a szív- és keringési betegségekben szenvedőkön segítenek. A lenyűgöző környezet, a tiszta levegő pedig mindenkit megnyugtat, legyen szó cégvezetőről, vagy nyugdíjasról.

A Hargita- és a Bodok-hegység között fekvő kis település gyógy- és ásványvizeiről már a 18. század második felében találni említést.

A hivatalos statisztikai adatok alapján évente több mint 450 ezer szállóvendég fordul meg Tusnádfürdőn, és az évi látogatók pedig száma meghaladja a 1,5 milliót. A belföldi turisták aránya 80 százalék, majd következik Magyarország, Izrael, Németország, Hollandia és Franciaország.

Tusnádfürdő turisztikai kínálata 2013-ban nagyot bővült, mikor kormánytámogatásokból elkészült a termálvizes wellness-központ. Van itt minden: úszómedence, gyerekmedence, gyógyvizes termál medence, három szauna, sókamra, masszázs és fitneszszalon.

A település, a fenyveseinek köszönhetően a tüdőbetegnek is ajánlott, a levegő tiszta és friss, és tele van jótékony negatív ionnal. A környéken összesen 44 ásványvíz-forrás található, de ezek közül 6 van kiépítve. Ezek a vizek elsősorban emésztési panaszok ellen javallottak, külső használatuk pedig keringési problémákkal és reumával küzdőknek ajánlott.

A város 650 méteres tengerszint feletti magasságon fekszik, a település 1842-ben alakult ki, a gyógyvizek kihasználása, alkalmazása pedig 1845-ben kezdődött.

Kapcsolódó: Youtube-videó

Forrás: Filantropikum.com