Mindkettejüknek nagy szüksége volt egymásra.

Októberben lesz a Down-szindrómások világnapja, ehhez kapcsolódik a következő történet is.

Alba élete meglehetősen nehézkesen kezdődött. Az Olaszországban született Down-kóros kislányról anyukája már a születése pillanatában lemondott, majd a legtöbb örökbe fogadni vágyó szülő is elutasította, mikor megtudták, hogy fogyatékkal élő kisbaba. Már 13 napos korában 20 család mondott rá nemet.

Mígnem feltűnt, Luca Trapanese, az a homoszexuális, egyedülálló férfi, aki életében nagyon sok embernek segített már. Ott volt a legvégsőkig a legjobb barátja rákkal való küzdelmében, ezek után pedig rendszeresen járt a helyi templomba önkénteskedni, segítve a fogyatékkal élők életét.

2017-ig Olaszországban a törvények szerint nem volt lehetőség egyedülállóként örökbefogadásra, azonban amint ezt módosult, Trapanese lelkesen vágott bele a folyamatba, mert tudta, hogy ez az amit ő igazán szeretne, amellett, hogy azzal is tisztában volt, hogy nem lesz könnyű dolga.

Trapanese és Alba első találkozása is különleges volt, rögtön érezték a kötődést egymás felé, a férfi tudta, hogy megtalálta a lányát. Albának pedig úgy hiányzott a törődés, mint egy falat kenyér.

A gyönyörű pici lány most már 18 hónapos, vannak nagyszülei, nagybátyja, és természetesen apukája, akivel nagy összhangban és szeretetben élnek együtt.

Forrás: Kuffer.hu