Sokan próbálják kijátszani a rendszert.

Az alkalmazottak nagy része beépíti munkájába az AI mesterséges intelligencia használatát, mert az megkönnyíti, meggyorsítja a munkáját. Vannak, akik különféle fórumokon tudakozódnak, hogy hogyan lehet titokban használni az alkalmazást.

Egyes munkáltatók hallgatólagosan vagy nyíltan megtiltják a hozzáférést az olyan AI-eszközökhöz, mint a ChatGPT, de akiknek hasznos segédlet, megtalálják a módját, hogy titokban használják az eszközt – közölte a BBC.

„Amióta az OpenAI 2022 novemberében piacra dobta a ChatGPT alkalmazását, a cégek fokozottan ellenőrzik annak munkahelyi használatát. Ennek oka abban rejlik, hogy sok munkaadó tart, hogy az adatai kiszivárognak – nemcsak az OpenAI algoritmusait halmozzák el kényes információkkal, hanem akár versenytársakat is” – osztotta meg Simon Johnson, az amerikai Massachusett székhelyű MIT Sloan School of Management globális közgazdasági és menedzsment csoportjának vezetője.

Sokan kifejezetten függnek az AI-tól

„Ezek olyan praktikus eszközök, amelyek megkönnyítik az életet, mint például a tartalom-aggregáció – ahelyett, hogy több forrásban keresnénk egy szervezeti szabályzatot, a ChatGPT pillanatok alatt hasznos első vázlatot adhat. Segítséget nyújthatnak a technikai feladatokban is, például a kódolásban, és a rutinfeladatok elvégzésében.” – mondja Bryan Hancock, a washingtoni McKinsey & Co partnere.

A berlini üzleti tanácsadó Matt az elsőként fedezte fel a ChatGPT-t. Neki a chatbot számottevően átalakította a munkanapjaikat. „Olyan volt, mintha felfedeztünk volna egy csalást egy videojátékban ” – közölte Matt.

A mindennapi feladatok – mint például a tudományos témák felkeresése, a források összegyűjtése és az ügyfeleknek szánt prezentációk elkészítése – gyerekjátékká vált. Az egyetlen hiba: Matt és kollégája titokban vették igénybe a ChatGPT-t. Emiatt többnyire azokon a napokon használták, amikor otthonról dolgoztak.

„Jelentős versenyelőnyünk volt a kollégáinkkal szemben – gyorsabban és hatékonyabban dolgoztunk, és ők nem tudták felfogni, hogyan. A vezetőnk nagyon le volt nyűgözve, és beszélt a teljesítményünkről a felsővezetéssel” – mesélte.

A Fishbowl szakmai közösségi hálózat 2023 februári tanulmányában a munkahelyükön AI-t használó 5067 válaszadó 68%-a azt mondta, hogy nem osztotta meg felettesével, hogy aktívan használja a technológiát.

Az is előfordul, hogy nem tiltott egy munkahelyen az AI használata, mégis titokban tartják azt

” Még nem alakultak ki normák az AI körül – kezdetben úgy tűnhet, hogy az ember elismeri, hogy valójában nem is olyan jó a munkájában, ha a gép elvégzi sok feladatát” – mondja Johnson. „Természetes, hogy ezt el akarják titkolni.”

A munkavállalók különböző fórumokon osztják meg egymással rejtőzködés stratégiáikat, például a Reddit-en, akár high-tech megoldásokkal (a ChatGPT integrálása egy natív alkalmazásba, amelyet munkahelyi eszköznek tüntetnek fel), akár kezdetleges (adatvédelmi képernyő használata, vagy a technológia diszkrét elérése a személyes telefonon).

A BlackBerry 2023. augusztusi, 2000 globális informatikai döntéshozó körében végzett felmérése szerint a BlackBerry 75 százaléka a ChatGPT és más generatív AI-alkalmazások munkahelyi tiltásán gondolkozik vagy vezeti be, 61 százalékuk pedig az intézkedéseket hosszú távra vagy állandóra tervezik.

Hancock szerint a generatív AI tiltása nem kifizetődő stratégia

„Az AI-eszközök a munkavállalói élmény (tapasztalás) részévé fognak válni, ezért a hozzájuk való hozzáférés korlátozása anélkül, hogy közölnénk, mikor és hogyan fogják őket elfogadni – például a védőkorlátok bevezetését követően – frusztrációt okozhat” – mondja. „Ez pedig ahhoz vezethet, hogy az emberek más munkahelyen akarnak majd dolgozni, ahol hozzáférnek ezekhez az eszközökhöz”.

Ami Mattet illeti, talált egy másik megoldást

Ő és kollégája titokban használni kezdték a Chat GPT helyett a Perplexity keresőmotor platformot. Ez is egy generatív mesterséges intelligencia eszköz, amely komplex írásbeli válaszokat ad egyszerű kérésekre.

Forrás:hrportal.hu