Nagy változás lesz.

Aktuálisan körülbelül 3,6 milliárd androidos okostelefon van használatban a világon a becslések szerint. Tehát közel az emberiség fele használ valamilyen okoskészüléket, illetve a Chrome a világ első számú, egyben leggyakrabban használt böngészője.

Nemrég a Google rossz hírt közölt a Chrome-mal kapcsolatban: úgy tűnik, hogy november végétől rengeteg ember nem fogja tudni használni tovább ezt a böngészőt a telefonjával.

Persze nem kell egyből pánikba esni, nem minden készüléken lesz használhatatlan a böngésző, azonban a november végén elkészülő 120-as főverzió nem lesz elérhető az Android 7.x rendszert futtató mobiltelefonokon és táblagépeken.

A Google közlése szerint az aktívan használt Androidos eszközök 3 százalékát fogja érinteni a változás, tehát a 3,6 milliárd készülékből, 108 milliót érint a böngésző támogatásának megszűnése.

A Google Chrome helyett, a Mozilla, a Firefox böngészője nyújt alternatívát, amelyek nem követelnek ennyire fejlett androidot, elég hozzá a 5.0-s rendszer.

Akik esetleg nem ismert, hogy mi a különbség a Google Chrome és a Mozilla Firefox között, azoknak ez a videó sok információval szolgálhat.

AZT IS ÉRDEMES LEELLENŐRIZNI A TELEFONUNKON, HOGY MILYEN ANDROIDOS RENDSZER VAN RAJTA.

Forrás: promotions.hu