Bereczki Zoltán lerántotta a leplet Azahriah titkáról: a gyrososnál szól ez a zene 20 éve

Végre kiderült.

Bereczki Zoltán lerántotta a leplet Azahriah titkáról: a gyrososnál szól ez a zene 20 éve

Bereczki Zoltán színművész, Azahriah zenéjéről beszélt a Palikék Világa by Manna Ilyen az élet című adásában. Bereczki elmondta, szerinte Azahriah zenei alapja pont olyan, mint amit a gyrososnál hallhatunk húsz éve, mégis az egész, amit a fiatal zenész összerak, valami egyedi és zseniális.

„Az miért rossz nekem, hogy valaki meghúz egy iparágat? Átszakít egy pszichés korlátot, hogy igenis, meg lehet csinálni. Popzenével meg lehet tölteni. Mindenki döntse el, hogy szereti vagy nem, de szeretik az emberek. Mindenki, aki popzenésznek megy, az a népszerűségre megy. Mindenki, aki prüszköl, azért prüszköl, mert nem tudta megcsinálni. Én meg azt szeretem látni, hogy valaki meg tudta csinálni” – mondta a színész, az Azahriah-ot ért esetleges kritikára reagálva.

Majd Azahriah zenéjének titkáról beszélt:

„Lerántom Azariah-ról a leplet zeneileg: a gyrososnál szól ez a zene 20 éve. Ez egy arab zenei hangzásvilág, amit a srác csinál. Ha leveszed róla a magyar zenét és elkezdesz rá egy arab halandzsát csinálni, pont ez a zene szól a gyrososnál. Csak a hangszerek alatta, a szöveg, amit csinál, a package, amit nem fogsz tudni mellé rakni, az az életérzés, amit ő hoz. Ha szétszeded darabjaira, nincs benne új, de mégis, olyan attitűddel csinálja… Valami olyan flow-t hoz, olyan hullámra ült rá, olyan belső története van a srácnak, amire oda kell kapnod a fejed. Az eszközökben, amiket használ, semmi új nincs, de az egész, amit ebből összerak, valami egészen egyedi és zseniális” – fogalmazta meg Bereczki, aki éppen a nemzetközi karrierjén dolgozik, s Rotterdamba készül stúdió munkára.

Kiemelt kép: Facebook/Bereczki Zoltán

Forrás: Blikk.hu