Az esti tüntetés szervezője Nagy Ádám: „Felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság érdekében.”

Azt szeretnék, ha a pártzászlókat most mindenki otthon hagyná.

Az esti tüntetés szervezője Nagy Ádám: „Felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság érdekében.”

Mint ismert, ma este, február 16-án pénteken színészek, énekesek, Youtuber-ek, médiaszereplők f18 órától a Hősök terére tüntetést szervezett az elmúlt hetek közéleti történései miatt. Az eseményről nemrégiben egy közös közleményben számoltak be a szervezők, a résztvevők hosszú listájával, akik között ott található Azahriah, Osváth Zsolt, Kajdi Csaba, Pottyondy Edina és a Jolvanezígy reggeli műsor készítői, Nagy Ádám és Szabó Márton is. A legutolsó bejelentés szerint megmozduláshoz új szereplők is csatlakoztak, többek között: Gálvölgyi János színész, Horvát Krisztián, Krúbi énekes, Papp Gergő Pimasz úr író, műsorvezető, Molnár Ferenc Caramel énekes.

A közleményben azt írták:

„elegük van, és – oldalaktól függetlenül – fontosnak tartják, hogy civil emberekként felemeljék a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében”

A Jolvanezígy reggeli műsor készítői, Szabó Márton és Nagy Ádám / Fotó: YouTube

A szervezők közül Szabó Márton és Nagy Ádám, a Jolvanezígy című reggeli műsor készítői naponta jelentkeznek be, hogy hírszemlét tartsanak, melyben a napi eseményeket, történéseket mondják el, kiegészítve a saját gondolataikkal is. Csütörtökön a pénteki, Hősök terére szervezett tüntetésről is beszéltek követőiknek, közösségi oldalukra pedig feltöltöttek egy rövid videót is, amiben kifejtették, hogy miért biztatják nézőiket arra, hogy megjelenjenek ők is az eseményen:

„Csomószor úgy voltam tüntetésekkel, hogy ‘Kimenjek? Ott fogunk így lézengeni’. Nem kell ilyen dolgokon vekengeni. Odajöttök 6-ra, mondunk pár beszédet, kinyilvánítjuk a nagy igazságokat… Legalábbis az biztos, hogy hasonlóan gondolkodó emberekkel fogtok tudni találkozni. Nagyon sok indokot tudunk találni azért, hogy miért ne menjünk ki, meg miért ne álljunk ki valamelyik ügy mellett…” – kezdte Szabó Márton az Instagramon megosztott videójukban, majd így folytatta:

Jó lenne, ha elég lenne csak ez az egy indok, hogy szeretnénk egy jobb országban élni, ahol a gyerekeket nem lehet megerőszakolni. Mindenféle szörnyetegek bekerülhetnek a rendszerbe, és aztán évtizedeken keresztül ott működhetnek.

A videóban társa, és a Fókuszcsoport alapítója, Nagy Ádám is megszólalt, aki hangsúlyozta:

Nem lehet megtiltani, hogy emberek eljöjjenek. Nyilván, civilben bárki eljöhet, de a pártzászlókat hagyjátok légyszíves otthon!

Az eseményről Instagramon is tájékoztatták az embereket:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

JÓLVANEZÍGY (@jolvanezigyhivatalos) által megosztott bejegyzés

Forrás: blikk.hu