Milyen telefonod van? Ezek a készülékek rendelkeznek egy titkos mikrofonnal, ami mindent hall

Állítják, a Samsung ezt a mikrofont kifejezetten azért telepítette, hogy a készülékek fő kameráival jó minőségű hangot lehessen rögzíteni.

Milyen telefonod van? Ezek a készülékek rendelkeznek egy titkos mikrofonnal, ami mindent hall

Kiderült a turpisság.

Az emberek többségét meglepetésként érte, hogy a Samsung telefonokban rejtett mikrofon van. A hír gyorsan terjed a márkához tartozók között.

A telefonok fejlődése olyan gyors, hogy nehéz minden funkciójukat ismerni. Ezt jelzi a közelmúltban előkerült eset, amikor a Samsung Galaxy S24 Ultra tulajdonosok észrevették a rejtett mikrofont a készülékeiken. Egy felhasználó figyelmeztetett másokat a közösségi médiában:

„Az ultraszéles kamera lencséjének jobb oldalán található” – közölte, és képeket is mellékelt a turpisság bemutatásához. Valóban látható egy apró bevágás a készülék jobb oldalán. Azóta kiderült, hogy nem ez az első Samsung készülék, amelyen megtalálható ez a titkos mikrofon. Ráadásul már tudni is lehet, mire használja ezt a vállalat.

A The Sun, a TechRadar hírére hivatkozva azt írja, hogy a Samsung Galaxy Note 10 Plus óta létezik ez a mikrofon, mégis kevés Samsung felhasználó tud róla.

Egy X felhasználó úgy nyilatkozott, hogy csak az említett bejegyzés olvasása után értesült erről, míg egy másik felhasználó szerint nagyon nehéz észrevenni, hacsak nem keresed igazán.

A TechRadar cikke szerint a Samsung ritkán beszél a mikrofon létezéséről, és állítólag az S24 Ultra csak két mikrofonnal rendelkezik: egy alul és egy felül. Emellett azt is állítják, hogy ez a „mikrofon” inkább érzékelőként működik, semmint hagyományos mikrofonként. Állítólag az iPhone-okon is van hasonló mikrofon, egy kis pont a hátsó kamerák közelében.

Forrás: twn.hu

Kiemelt kép: pexels.com