Egy egyedülálló édesanya megosztotta az otthonát más egyedülálló anyákkal, amivel rengeteg pénzt spórolt meg

Nagyon jól sikerült a nem mindennapi ötlet.

Egy egyedülálló édesanya megosztotta az otthonát más egyedülálló anyákkal, amivel rengeteg pénzt spórolt meg

Holly Harper lényegében új családot kapott, amikor bérbe adta otthona szobáit olyan nőknek, akik egyedül nevelték a gyerekeiket. Az ötlet meglepően sikeresnek bizonyult.

A válás után általában inkább a nők viselik gondját a gyerekeknek, és számtalanszor semmilyen anyagi támogatást nem kapnak az apáktól. Holly Harper is pontosan ebben a cipőben járt, majd sikerült ideális módszert találnia a kiadások csökkentésére és életminőségének javítására.

A válás után Holly Harper nem gondolta, hogy a fia anyagi támogatása ennyire nehéz lesz. Az első években több mint 2000 dollár ment el csak a lakbérre, és ezenkívül ott voltak a számlák, a mindennapi élelmiszerek és a fia taníttatása. Az egész egy véget nem érő harc volt.

Miután a válás lezárása után jelentős összeghez jutott, befektette ezt a pénzt. Holly vett egy régi, 1927-ben épült házat, amelyet felújított, majd beköltözött, és a ház egy részét bérbe adta. Kiötlötte, hogy bizonyára sok egyedülálló anya van hasonló helyzetben, ezért megfelelő kiút lehet, ha együtt élhetnének az otthonában, és osztozhatnának a költségeken.

Meglepő módon talált is három ilyen nőt, akik elfogadták az ajánlatát, és beköltöztek. Innentől kezdve Holly és a fia lényegében kapott egy második családot. A gyerekek délutánonként együtt játszottak.

Az anyák Sellőháznak nevezték el az otthonukat, négyen osztoznak meg a mindennapi élet költségein. A jelzálogon is osztoznak, és élelmiszereket is közösen vásárolnak. A rendszernek köszönhetően Holly egy év alatt 30 ezer dollárt tudott megsórolni, amit egyébként a bérleti díjra költött volna.

Jen, az egyik bérlő, és tornatanár, és kialakított egy edzőtermet is a házuk udvarán, ahol a négy édesanya délutánonként együtt tornázhat, mialatt a gyerekek egy trambulinon ugrálhatnak. A nők még egy „sürgősségi alapot” is létrehoztak, amit akkor vehetnek igényben, ha valaki esetleg megbetegszik, és kórházba kerül.

Holly úttörő köszönhetően támogató hálózat alakult ki a négy nő között, és ahelyett, hogy egyedül nevelnék a gyerekeiket, összetartó csapatként élnek együtt.

Forrás: Filantropikum.com

Kiemelt kép: Filantropikum.com