Szomorú történet.

Lassan hetek óta a Barátok közt egykori színészei között kialakult nézeteltéréstől hangos a sajtó. Most Fodor Zsóka öntött tiszta vizet a pohárba, és elárulta, nem lát arra esélyt, hogy valaha kibéküljön egykori színésztársával, Várkonyi Andrással.

Soha többé nem lesznek barátok

A Barátok közt színészpárosa, Fodor Zsóka és Várkonyi András négy évtizedet dolgozott együtt, ám úgy tűnik, nemcsak a közös munka, hanem a köztük lévő szoros baráti kapcsolat is végérvényesen megszakadt.

Legutóbb egy nagy sikerű színházi produkcióban dolgoztak együtt, az Örök a szerelem című darabban.

A képen egy színdarabban látható fának beöltözve Fodor Zsóka és Várkonyi András.

Az Örök szerelem című darabban Fodor Zsóka és Várkonyi András/jegy.hu

Fodor Zsóka egy újságcikkből szembesült az őt ért vádakkal

Mint megírtuk, kezdetben Várkonyi András nyilatkozott a közöttük kialakult konfliktusról, amelyről Fodor Zsóka is csak a sajtóból értesült. Mint mondta, gyanútlanul olvasta az egyik újságot, amikor meglátta, hogy András miket beszélt róla:

Amikor úgy három héttel ezelőtt Pécs környékére hívtak minket, akkor azt mondtam kegyes hazugságként a felkérésre, hogy Andriskámmal megbeszéltük, olyan sok időt töltöttünk együtt, hogy külön lépünk fel. Úgy gondolom, részemről ez sem volt bántó, csak én véget akartam vetni a közös munkáknak.

Hogy miért, az maradjon az én titkom, de az nagy szerepet játszott a döntésemben, amikor egyik alkalommal szörföztem a televíziós csatornák között, majd egy vele készült riportra lettem figyelmes.

– Ebben két kollégámról és rólam finoman fogalmazva nem szépen nyilatkozott. Egyikük emiatt két éve nem áll szóba Andrással. Ennek ellenére, soha sem mondtam el neki, hogy fáj, ahogy rólam beszélt”– emlékezett vissza a történtekre a lapnak a színésznő.

„Nincs esély, hogy leüljünk megbeszélni”

Most ismét megszólalt Zsóka a történtekkel kapcsolatban. A Borsnak adott interjúban elárulta, visszafordíthatatlan a köztük kialakult helyzet. Azonban ő nem haragszik kollégájára, és nem szeretné nyilvánosan megalázni.

Várkonyi András/jegy.hu

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett színésznő a történtek ellenére sem áll bele egy adok-kapok játékba. Ám az elmúlt hetek történései őt is megviselték, így érthető, hogy foglalkoztatja, miért történhetett mindez így:

– Talán az váltott ki belőle rossz érzést, amikor egy cikkben – persze ezt is viccesen – arról nyilatkoztam, kire cserélném le Andrist. (…) Akkor mondtam azt, hogy „Drága Andriskám, ne haragudj, de a Csujára lecserélnélek”. Ennyi! Ha az elmúlt negyven évből, amióta ismerjük egymást, egyetlen riportot tud előkotorni, ahol nem szuperlatívuszokban beszéltem róla, én a nagykörúton letérdelek és bocsánatot kérek tőle – jelentette ki a színésznő.

„Az ember változik”

Fodor Zsóka felidézte, a barátságuk kezdeti szakaszát és azt, amikor elkezdtek eltávolodni egymástól.

„Andrissal 1972 óta ismerjük egymást. (..) Nála aranyosabb, kedvesebb, bohémabb embert keveset ismertem. Nagyon szerettük egymást, rendkívül jó kapcsolatba kerültünk. Később, amikor teljesen véletlenül összekerültünk a Barátok köztben, egymás nyakába borultunk.(..)

Valamitől idővel ez a jó kapcsolat ellaposodott, majd miután kiléptem a sorozatból, el is szakadtunk egymástól.

Később újra összeálltunk a Keresem az uramat című közös produkciónk miatt. Viszont az ember változik, és az én szememben már valahogy nem az volt, akit azelőtt negyven évvel annyira imádtam. (..)– indokolta meg a „szakítás” okát a színésznő.

Forrás: borsonline.hu

Kiemelt kép: TV2Play