Ki készített már ilyet otthon?
Könnyen elkészíthető krémes, habos, sajtos roló leveles tésztából – szinte eteti magát
A tavaszi melegebb időszakban sokan vágyunk olyan könnyen elfogyasztható harapnivalóra, amit nem túl macerás elkészíteni, finom de mégsem nevezhető kalóriabombának.
A klasszikus sajtos roló éppen ilyen, nem kíván sok hozzávalót, mégis ízletes, költsége átlagos és mindössze 30 perc elkészíteni:
Íme a klasszikus sajtos roló receptje:
Elkészítési idő: 30 perc, 3 adag
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
olaj
1csom leveles tészta
1db tojás
A töltelékhez:
2dl tej
1db tojássárgája
2ek liszt
só
5dkg vaj
10dkg tejszínes sajt
10dkg reszelt sajt
A rolók végére:
10dkg reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS
Az sajtos roló tésztájához alufólia papírhengerét 3 darabba vágjuk, bevonjuk alufóliával, és bekenjük olajjal. A leveles tésztából 1 cm-es csíkokat vágunk, és a rolóra tekerjük úgy, hogy kicsit fedje egymást minden sor.
A tésztatekercseket megkenjük a felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a hengerekről, és tálcára tesszük.
A tejet elkeverjük a tojássárgájával, a liszttel és a sóval. Felfőzzük, majd kihűtjük, és a vajjal és a sajtokkal krémesre keverjük.
Csillagcsöves habzsákba töltjük, majd a rolókat mindkét oldalról betöltötjük. A végekre is nyomunk a krémből, majd reszelt sajtba mártjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: mindmegette.hu