Akkor is isteni lesz a házi habos krémes, ha bolti tésztát használsz.
Könnyed finomság: Házi krémes leveles tésztából- sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos
Ha eddig nem mertél otthon krémessel próbálkozni, akkor ez a te recepted. Mivel a tésztát sem kell saját kezűleg készítened, jóval kevesebb a hibázás lehetősége, és nem kell fél napot a konyhában töltened.
A házi krémes leveles tésztából készül vanília pudinggal, így igazán omlós és habkönnyű lesz a végeredmény.
Habos krémes
Elkészítés ideje: 45 perc
Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
20 dkg vaj
12 dkg cukor
5 dl tej
5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A leveles tésztát tekerd ki, majd vágd ketté. Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokon süsd aranybarnára laponként körülbelül tíz-tíz perc alatt. A tésztát tedd félre hűlni.A krémhez a tejet öntsd egy nagyobb lábosba, majd rakd fel a tűzre, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport. Állandóan kevergetve főzz sűrű krémet, majd várd meg, amíg langyosra hűl. Dolgozd hozzá a vajat, és simítsd a tésztára. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, majd egyengesd a krémre. Tedd a hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor egy éles késsel szeleteld fel, és szórd meg porcukorral.
Tippek:
Érdemes a süteményt egy nappal korábban összeállítani, hogy jól szeletelhető legyen. A porcukor helyett pedig csokimázat is rakhatsz a tetejére.
Forrás: Femina.hu
Kiemelt kép: Femina.hu