Amerikából utaztak el hozzá.

II.Erzsébet királynő nem sokkal 2022. szeptemberében bekövetkezett halála előtt találkozott utoljára Harry két gyerekével, akiket unokájának bizony véleményezett is.

Az utolsó találkozás

II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án hunyt el Balmoralban, 96 éves korában, miután egy ideje már gyengélkedett.

Halála előtt nem sokkal azonban II. Erzsébetnek még lehetősége nyílt arra, hogy utoljára találkozzon ritkán látott dédunokáival, Archie-val és Lilibettel, akiket nem sokszor láthatott, miután Harry és Meghan úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államokba költöznek.

Így búcsúztak a dédunokák

A herceg memoárjában, a Tartalék-ban árulta el, hogyan zajlott pontosan Erzsébet királynő utolsó találkozása a dédunokáival, és azt is leírta, mi volt a véleménye a királynőnek Archie-ról és Lilibetről.

Harry könyvében részletezte, hogyan zajlott Erzsébet utolsó találkozása gyermekeivel, Archie-val és Lilibettel:

„Archie mély, lovagias meghajlásokat mutatott be a királynő előtt, míg Lilibet az uralkodó lábszárát ölelte magához szorosan”

Erzsébet királynő a találkozót követően meglepetten beszélt Harry-nek a dédunokáiról:

„A nagyi zavarodottan csupán annyit felelt, hogy ők a legédesebb gyerekek a világon, de Archie és Lilibet, mint elmondta, nagyon meglepték őt a viselkedésükkel, a királynő ugyanis számított valamire, ami végül nem következett be” – írta a Tartalék-ban Harry.

„Azt várta, hogy a gyerekeim ennék sokkal „amerikaiabbak” lesznek, legalábbis úgy fognak majd viselkedni. De nem ez történt, ezen pedig meglepődött

– tette hozzá Harry, aki feltehetően igyekszik az angol királyi család hagyományait is megtanítani a gyerekeinek.

Forrás: femcafe.hu

Kiemelt kép: foxnews.com