Az orosz sajtó kezdte terjeszteni a hírt.

Ukrajna brit nagykövetsége ma kénytelen volt hivatalos nyilatkozatot kiadni, amelyben megerősítette, hogy III. Károly király még életben van, miután az orosz sajtó azt állította, hogy meghalt a brit uralkodó.

Kapcsolódó: Úgy tűnik megvan, milyen rákban szenved III. Károly király

A brit nagykövetség magyarázkodásra szorult

Számos orosz híroldal és a hozzájuk kapcsolódó közösségi médiafiókok arról számoltak be, hogy a 75 éves Károly király rákos szövődmények következtében hunyt el.

A hazugságra rátettek egy lapáttal azzal is, hogy a közösségi platformokon a Buckingham-palota egyértelműen hamis nyilatkozatának képét terjesztették, mintha hivatalosan is Károly király haláláról számoltak volna be.

Kapcsolódó: Meglepő dolgot kotyogtak ki III. Károlyról: Ezt tette az uralkodó, miután rákot diagnosztizáltak nála

„A sajtóértesülések szerint III. Károly brit király 75 éves korában meghalt”

– jelentette a Szputnyik orosz híradó.

Az orosz sajtó a Buckingham-palotára hivatkozott

Oroszországban több neves sajtó is közölte az álhírt, de mind olyanok, amelyek határozottan Vlagyimir Putyinhoz kötődnek. Később mindegyik portál frissítette az információt, hogy az hamisnak bizonyult.

A Kreml-barát BAZA online média ezt írta:

„Az orosz média III. Károly brit király haláláról számolt be egy, a Buckingham-palota által állítólagos dokumentumra hivatkozva. A III. Károly haláláról szóló üzenet képernyőképe hamisnak bizonyult.”

Kapcsolódó: Súlyos betegséget diagnosztizáltak III. Károly királynál

A Nyugati Fény is megírta, hogy február elején III. Károly királynál rákbetegséget diagnosztizáltak, ezért egy időre eltűnik a nyilvánosság elől, és a gyógyulására fókuszál.

A betegségéhez abszolút pozitívan álló uralkodó akkor úgy nyilatkozott, számít a visszatérésére. Kiállásával szerette volna megelőzni a spekulációkat, és növelni a társadalom megértését a a rákbetegek irányába.

Forrás: blikk.hu

Kiemelt kép:townandcountrymag.com