Nem finomkodott.

Kajdi Csaba a Telex Most Jövök című műsorának a vendége volt, ahol többek között, a közéleti témákban való nyilvános megszólalásról is beszélt.

A modellügynök és médiaszereplő, aki korábban az influenszerek által a Hősök terére szervezett demonstrációt is támogatta most megosztotta, szerinte mindenkinek kötelessége lenne valamilyen társadalmi szerepvállalás, így Ördög Nórának is.

Kapcsolódó: Osváth Zsolt keményen beolvasott Ördög Nórának: „Nórát a hatalomhoz való lojalitás és a pénz érdekli csak, nem a gyerekek jólléte.”

Ördög Nórának is fel kellene szólalnia

A műsorvezetőnő korábban nyilvánosan utasította el a gyermekvédelmi tüntetés támogatását. Mint mondta, bár – természetesen – a gyermekek mellett van, a tüntetést mélyen átitatja a politika, amitől ő eddig és ezután is távol szeretné tartani magát.

– Én azt gondolom, valamilyen társadalmi szerepvállalás kötelessége lenne mindenkinek. Az, hogy Ördög Nóra kiírja, ő mindenféle politikától mentesen, senkinek a pártjára nem szeretne állni, de milyen fontosak a gyerekek… Szerintem Ördög Nórának legyen véleménye. Ő egy nagyon meghatározó, profi médiaszemélyiség. Legyen véleménye, álljon ki a gyerekekért!

– fogalmazott Kajdi Csaba, aki hozzátette: a szintén TV2-nél dolgozó Till Attila ezzel szemben támogatta a tüntetést, ahol jelen is volt.

Szerintem az a különbség, hogy Tillának van az a pont, amikor azt mondja, nem hallgatok. Hiába a munkám, az állásom a TV2, hiába rizikózom azt, hogy esetleg elveszítem a melómat, ő azt mondta, itt szeretne állást foglalni. Ő egy bátor, tanult, művelt ember

– mondta el véleményét a modellügynök-influenszer.

A társadalmat átitatja a félelem

Kajdi Csaba szerint a társadalmat áthatja egy félelem, ami egyébként rá is hatással van, de úgy véli, neki talán az átlagnál nagyobb mozgástere van.

Mégis hátrányosan érintette és érinti, hogy közéleti kérdésekben elmondja a véleményét. Az influenszer négy évvel ezelőtt a TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsorában szerepelt annak reményében, hogy létrejöjjön egy modellműsor, amire őt felkérték.

Kapcsolódó: A tüntetés miatt meghurcolt Ördög Nóra őszintén vallott a vele történtekről, nagyon kemény időszakon van túl a műsorvezető

A TV2 nem tűrte a nyilvánosan megfogalmazott kritikáit

Állítása szerint dolgoztak is egy szinopszison, ám az idén induló Next Top Model Hungaryből mégis kihagyták őt, ráadásul sem a vezérigazgató, akivel nagyon jó viszonyban volt, sem a programigazgató nem vette fel többé neki a telefont, még az sms-eire sem válaszoltak.

Nem tudjuk, mi történt, de hát nyilván egy olyan zsűrit választottak, ami kompatibilis ezzel az egész világgal és rendszerrel

– fogalmazott Kajdi Csaba, majd így folytatta:

„Én erre mondom azt, hogy ha valaki ebben a rendszerben akar élni, illetve sikeres akar lenni, akkor ez egy gazdasági hallgatás: nincsenek politikai elvei, minden változik… amivel én sosem értettem egyet.”

Hozzátette, akkoriban nagy dilemmát okozott neki, hogy elmenjen-e a TV2-be szerepelni, ám úgy gondolta, a szakmájára is pozitív hatással lehet, ha összejön egy jó modellfelfedező műsor.

Végül nem bánja, hogy kihagyták belőle, hisz ma már látja, hogy mi alapján válogatnak a műsorba, de – mint mondja –, szakmai okokból még ma is elmenne, pedig három évvel ezelőtt kapott egy figyelmeztetést a TV2-től.

Én nem voltam hajlandó változtatni a véleményemen. Az, amit gondoltam egy-egy helyzetről Magyarországon, ugyanúgy elmondtam, és úgy voltam vele, hogy ha ez nem jó a TV2-nek, nem kell ott ülnöm. Kaptam is figyelmeztetést egyébként

– árulta el az influenszer, akinek a TV2-től odaszóltak akkoriban, hogy jó lenne, ha nem fogalmazna ennyire erősen az Instagram-sztorijaiban.

Forrás: blikk.hu