Más vizekre evez.

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő azt mondta: sokat szerepelt a színpadon, és a jövőben inkább arra akar fókuszálni, hogy a fiatalok munkáját segítse.

Kapcsolódó: Teljesen összetört az ismert magyar énekesnő, miután kegyetlenül elbánt vele a Fidesz-média

Az opera-énekesnővel a Bors készített egy interjút pár napja, a 11. Televíziós Újságírók Díjátadóján.

Kapcsolódó: Hatalmas balhé az Operaházban: Miklósa Erika is beleállt az igazgatóba

Egy új szakasz kezdődik az életében

Miklósa Erika – akit a legjobb zsűritag kategóriájában díjaztak az eseményen – azt mondta a Borsnak:

„Egy új szakasz kezdődött az életemben tavaly, a tanítás és a mentorálás felé kacsintottam, de kacsingatok tulajdonképpen már évek óta. Most pedig már kirajzolódni látszik, hogy ez az életutam. Ha lehet ilyet mondani, az ember egészségesen akar majd egyszer elbúcsúzni a színpadtól, és ez egy nagyon jó jövőkép lehet. Illetve jelen már. A tapasztalatátadás.”

„Azt gondolom, hogy fontos, hogy az ember szolgálatára legyen a jövő generációjának. A fiataloké a jövő. És ebben oroszlánrésze van azoknak, nekünk, akik nagyon sok tapasztalatot szereztek. Úgy gondolom, hogy nagyon nagy szükség van ma ránk. Szerintem a fiatalok el vannak bizonytalanodva, kell nekik az útmutatás, az irányba helyezés. Én abszolút ennek a szolgálatában vagyok és leszek”

Kapcsolódó: Vakmerő lépésre szánta el magát Miklósa Erika: Életet próbált menteni vele

– mondta Miklósa Erika. A Bors ezt követően megkérdezte, hogy valóban a visszavonulását tervezi-e, mire az operaénekesnő azt válaszolta:

„Nem búcsúzkodom, de szerintem ha egészségesen gondolkodik valaki, akkor nem hiszi azt, hogy ő örökké a színpadon fog létezni. Én szeretnék úgy megmaradni a színpadon emlékként, akire jó volt ránézni, akit jó volt hallgatni. És hát… 35 évig annyit voltam színpadon, hogy én már nem erre vágyom. Az a vágyam, vagyis úgy látom magam a jövőben, hogy fiatalokkal vagyok körülvéve, dolgozunk, ütjük a vasat… És nagyon tetszik ez a kép”

– válaszolta az operaénekesnő, aki nemrég egy tehetséggondozói díjat is alapított.

Forrás: index.hu