Menczer Tamás más vizekre evez, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek új államtitkárra volt szüksége.

Menczer Tamásra nagy feladat vár a Fidesz kommunikációjának irányításában, így új államtitkárra van szüksége Szijjártó Péternek. Erről maga a külgazdasági és külügyminiszter posztolt pénteken a közösségi oldalán.

A tárcavezető bejelentette, hogy már meg is találták Menczer utódját Illés Boglárka egykori Fidelitas-elnök személyében.

Személycsere történt

Ahogy pár napja írtuk, Orbán Viktor megvált Hollik Istvántól, helyette Menczer Tamás külügyi államtitkár lesz a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik is, Menczer is közös fotóval jelentette be a hírt.

„Az államtitkári munkát befejezem, ugyanakkor a budakörnyéki Pest 2-es választókörzetemért a jövőben is mindent meg fogok tenni”

– fűzte hozzá Menczer a történtekhez.

Illés Boglárkáról

Március 20-án számoltunk be arról, hogy a Magyar Közlöny szerint Tessely Zoltán lett az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának új elnöke Varga Judit után.

Tessely helyére Illés Boglárka érkezett, ő lett az új alelnök.

Mutatjuk Szijjártó Péter Facebook-bejegyzését

„Menczer Tamás barátunk nagy szerepet kap a Fidesz kommunikációjának irányításában, ezért új államtitkár kollégát köszönthetünk, aki a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felel majd a jövőben.

Ma Illés Boglárkát, a Fidelitas volt elnökét, parlamenti képviselőt kértem fel a feladatra, és örülök, hogy Bogi igent mondott.

Ezzel a csapatunk tovább fiatalodik és a lendület továbbra is garantált marad.

Külön öröm, hogy volt Fidelitas-elnökként egy másik volt Fidelitas-elnökkel dolgozhatok együtt itt, a Külügyminisztériumban.

Hajrá, Bogi!🇭🇺🇭🇺🇭🇺”

Úgy tűnik, a Fidesznél érzékelik a problémát, hogy immáron nincs nő a kormányban, illetve a Sándor-palota élén sem. Feltűnő, hogy főpolgármester-jelöltjének Szentkirályi Alexandrát jelöli a Fidesz és a kormányszóvivői posztra – Szentkirályi helyére – Vitályos Eszter érkezik. Illés Boglárka immáron a harmadik, cilinderből előhúzott nő a fontos kormánypárti pozícióban. Mindemellett megjegyzendő: a miniszterek között – Varga Judit lemondása óta – továbbra sem lesz nő.

(Szijjártó Péter/Facebook/Nyugati Fény)