Borkai Zsolt nem nyugszik.

A Mathias Corvinus Collegium győri képzési központjában tartott előadást csütörtökön Dézsi Csaba András. Mint kiderült, Győr fideszes polgármestere több vezető pozíciót is betölt, ám állítása szerint „csak a munkát halmozza„, az állásokat soha.

Mi a helyzet Dézsivel?

Mint ismert, egy rendkívül furcsa interjúban, hosszú perceken át tartó feszültségfokozás után Borkai Zsolt expolgármester azt mondta, tettlegességig fajult Dézsi egyik konfliktusa másfél-két évvel ezelőtt egy rendezvényen.

Ennek Borkai szerint több száz szemtanúja volt, sőt, elmondása szerint videó is készült az esetről.

A jachtozós orgiába belebukott városvezető nyilatkozata után mindössze néhány órával később reagált Dézsi.

„Borkai Zsolt kampánytevékenysége rágalmazási stádiumba érkezett”

– jelentette ki dühösen a jelenlegi fideszes polgármester a győri városházán tartott közgyűlésen.

Később arról nyilatkozott, hogy már megtette a feljelentést kényszerítés gyanúja miatt, és reméli, az mihamarabb eredményt hoz.

Hajtó Péter bevállalta a hazugságvizsgálót

A győri politikus a poligráfhoz kapcsolva vallott arról, hogy látta Dézsi Csaba Andrást a földön fekvő feleségébe térdelni.

Hajtó 2019-ben a Fidesz támogatásával nyert egyéni körzetet, ám tavaly kizárták a frakcióból. Jelenleg független képviselőként tevékenykedik, idén pedig Borkai oldalán vág neki a választásoknak.

Két évvel ezelőtt őt is meghívták arra a rendezvényre, amelyen – elmondása szerint – több százan tanúi voltak a polgármester és felesége incidensének.

Hajtó a közösségi oldalán részletezte a történteket, feltöltötte a poligráfos vizsgálat eredményét, amely szerint a politikus

„egyik releváns kérdésre sem adott megtévesztő választ”.

Dézsi felesége is megszólalt a történtekről

A városvezető neje, Dézsiné Szentes Veronika így emlékezett vissza a történtekre egy korábbi interjújában:

„egy rendezvényen rosszul lettem, a daganatos betegségem okozta szövődmények miatt. Zavart voltam, nem igazán tudtam magamról, ezt pedig a férjem rögtön észrevette (…)

Azonnal a karjába kapott és legalább ötven ember szeme láttára cipelt ki egyedül, minden segítség nélkül a kocsinkhoz. Más talán mentőt hívott volna, de ő orvosként cselekedett, tudta, hogy ki kell mentenie abból a szorult helyzetből. (…)

Sőt, később hallottam, hogy voltak, akik inkább fotózták és videózták, ahogy a polgármester az ölében cipeli, húzza-vonja a feleségét, s talán még küldözgették is egymásnak”.

A csütörtöki előadásról

Dézsi többek között arról beszélt, hogy rémregénybe illő az, ami az expolgármester idején zajlott a településen. Mint mondta, Borkai bukása után

„nem csontvázak estek ki a szekrényből, hanem egy egész köztemető”.

Emellett arról is szót ejtett, hogy amikor a polgármesteri székbe ült, szembesült vele, hogy néhány önkormányzati dolgozó valójában magáncégek lobbistája.

A 24.hu rákérdezett a településvezetőnél, hogy tudna-e neveket mondani, kik voltak ezek a dolgozók, illetve milyen cégekről van szó.

„A válaszom az, hogy tudnék. Következő kérdés?”

– fogta rövidre Dézsi.

A hírportál azt is megkérdezte, hogy akadt-e az érintett lobbisták között olyan, akinek a tevékenysége átlépte a törvényes kereteket. Érdeklődtek arról, hogy indult-e az önkormányzatnál belső vizsgálat az elmondottak miatt.

A fideszes polgármester úgy fogalmazott, hogy

„az olvasókat és a közvéleményt nem ez érdekli.

Miután kirugdostam (sic!) őket pillanatok alatt, ennek következtében semmi olyan dolgot nem követtek el, ami etikátlan vagy törvénytelen lett volna”.

Az ellene korábban felhozott bántalmazási vádakkal kapcsolatban közölte,

„etikátlan és törvénytelen, hogy zsarolnak és fenyegetnek embereket a volt polgármester körébe tartozó bűnözők.

Tanulni, tanulni, tanulni, fiatalember, a feleségem is most tanulja az állatvédelmi jogot az egyetemen.

S mikor azt olvasta, hogy én v€rem az asszonyt, akkor azt mondta, ha a kutyának van joga, akkor nekem is van, és feljelentette, aki ezt állította.

Merthogy attól még, hogy ő veri a feleségét, mi még nem verekszünk”

A hírportálnak mindemellett még elmondta, hogy szívesen kifejti a véleményét a témáról. Szerinte most inkább az érdekli az embereket,

„hogy egy bűnözői kör, amely a dr0gkereskedők, a családi er*szak és a bántalmazások körében él, és ebből nem tud kiszakadni rágalmazóként sem, mert

ennek a szerencsétlennek az a három agysejtje e körül forog.

Hogy lehet a mai világban, hogy ezek az emberek még nincsenek dutyiban?

Csak hát ezt a kérdést érdekes módon nem teszik fel”

– mondta Dézsi.

A 24.hu felajánlotta a polgármesternek, hogy minderről egy interjú keretében is beszéljen. Mint mondta, előbb a rendőrségre mennek kihallgatásra, mivel feljelentést tettek. Hozzátette, hogy

a hatósági hírek között majd mindenki olvashat a történtekről.