Ha beigazolódnak a súlyos vádak, elkerülhetetlen lesz a fideszes bukása.

Bevállalta a hazugságvizsgálót Hajtó Péter. A győri politikus a minap gépre kapcsolva adott vallomást arról, hogy látta Dézsi Csaba Andrást a földön fekvő feleségébe térdelni.

Borkai Zsolt már elhintette az információt

A jachtozós botrányba keveredett egykori fideszes polgármester – aki idén megküzd Dézsivel a településvezetői címért – nemrég elárulta, a jelenleg regnáló Dézsi megütött valakit egy nyilvános rendezvényen.

Borkai szerint az incidens két éve történt, felvétel is készült róla. Ha ez tényleg megtörtént, akkor nem nehéz azt gyanítani, hogy közeleg a Győrt vezető fideszes bukása.

Az expolgármester nyilatkozata után mindössze néhány órával később reagált Dézsi. Március 26-án, kedden ugyanis közgyűlést tartottak a győri városházán, ahol az egyik ellenzéki képviselő kérdezte a településvezetőt a felvételről.

Dézsi Csaba András kiakadt

„Borkai Zsolt kampánytevékenysége rágalmazási stádiumba érkezett”

– jelentette ki dühösen a jelenlegi fideszes polgármester.

„Értem én, hogy valaki fölé akar kerekedni a másiknak, de képtelen erre, mert ismeri mindenki, és amivel egyszer lebukott, az sok ezerszer előfordult”

– folytatta.

A jelenlegi városvezető Borkain gúnyolódott, mondván, sokkal többször csalta meg a feleségét, mint amennyiről a közvéleménynek tudomása van.

Később Dézsi bejelentette, már korábban feljelentést tett kényszerítés gyanúja miatt, és reméli, az mihamarabb eredményt hoz.

Kapcsolódó: Teljes erővel egymásnak esett Borkai és fideszes utódja: Rendőrt küldene az orgiába belebukott polgármesterre a veréssel megvádolt Dézsi Csaba

Mint kifejtette, hallott olyan esetről is, amikor mesterséges intelligenciával (sic!) manipuláltak egy felvételt – ezzel előre próbálta védeni magát.

„Ez az ember egy tátongó seb, ezt én bevarrom a győriek segítségével tizenegy hét múlva, de lehet, hogy a rendőrségnek kell őt bevarrni”

– mondta Borkairól.

Dézsiék máshogy emlékeznek az esetre

A városvezető és felesége, Vera még tavaly májusban nyilatkozott a történtekről a Blikknek.

Utóbbi így emlékezett vissza az esetre:

„egy rendezvényen rosszul lettem, a daganatos betegségem okozta szövődmények miatt. Zavart voltam, nem igazán tudtam magamról, ezt pedig a férjem rögtön észrevette (…)

Azonnal a karjába kapott és legalább ötven ember szeme láttára cipelt ki egyedül, minden segítség nélkül a kocsinkhoz. Más talán mentőt hívott volna, de ő orvosként cselekedett, tudta, hogy ki kell mentenie abból a szorult helyzetből.

Mit gondol, más segített neki vagy megkérdezték, mit tehetnek értem? Dehogy! Csupán a városházi sofőr próbálkozott.

Sőt, később hallottam, hogy voltak, akik inkább fotózták és videózták, ahogy a polgármester az ölében cipeli, húzza-vonja a feleségét, s talán még küldözgették is egymásnak”.

Ha ez igaz, elkerülhetetlen lesz a fideszes bukása

A győri politikus 2019-ben a Fidesz támogatásával nyert egyéni körzetet, ám tavaly kizárták a frakcióból. Jelenleg független képviselőként tevékenykedik, idén pedig Borkai oldalán vág neki a választásoknak – emlékeztetett a telex.hu.

Két évvel ezelőtt őt is meghívták arra a rendezvényre, amelyen több százan tanúi voltak a polgármester és felesége incidensének.

Hajtó a közösségi oldalán részletezte a történteket, feltöltötte a poligráfos vizsgálat eredményét, amely szerint a politikus

„egyik releváns kérdésre sem adott megtévesztő választ”.

A vizsgálat során igennel válaszolt többek között arra is, hogy szemtanúja volt-e annak, amint Dézsi a földre nyomva beletérdelt a feleségébe.

Hajtó szerint Győr jelenlegi polgármesterének azonnal le kell mondania.

Mutatjuk a friss Facebook-bejegyzését

„Ahogyan ígértem, íme a bizonyítékok!

A mai napon egy rendőrség által is elismert hazugság-vizsgálaton, úgynevezett poligráf vizsgálaton vettem részt.

Itt mindent elmondtam, amit arról a Bodajki esetről tudok, és amit a saját szememmel láttam.

A vizsgálat eredményét most közzéteszem, azokkal az üzenetekkel együtt, amit az erőszakos cselekmények után, Dézsi Csabától és feleségétől, Verától kaptam.

Dézsi Csaba feleségétől kapott üzenetekből és a poligráfos vizsgálat alapján kiderül, hogy

Dézsi Csaba azon az estén bántalmazta a feleségét,

földre nyomva beletérdelt a felesége oldalába, betuszkolta a szolgálati Audiba.

Kiderült az is, hogy nincsen semmilyen mesterséges intelligencia által manipulált videó!

A feleség által küldött üzenetekből az is kiderült, hogy az ilyen durva bántalmazások nem egyedi esetek voltak, hanem a négy fal között sokszor megtörténtek.

Az üzenetekből kiderül továbbá, hogy Dezsi Csaba hazudott, és erőszakos tettét egy csecsemő betegsége mögé igyekezett elrejteni!

Dézsi Csaba nem csak bántalmazó, de hazudott is a győrieknek!

Dézsi Csabának azonnal le kell mondania!”

(Hajtó Péter/Facebook)