Egy anyuka óriási felháborodást váltott ki az interneten, miután bevallotta, megbánta, hogy örökbe fogadta a lányát, mivel soha nem tudta annyira megszeretni, mint biológiai gyerekeit.

A nő a Reddit-en osztotta meg a történetét, és elmagyarázta, hogy miután már született egy fia mesterséges megtermékenyítéssel, a második gyerek esetében a férjével az örökbefogadás lehetősége mellett döntöttek, de ezt később nagyon megbánta.

A portálon kifejtette, hogy soha nem tudott igazán kötődni örökbefogadott lányához, és idővel neheztelni kezdett rá:

„Szóval évekkel ezelőtt, a fiam születése előtt azt mondták nekem és a férjemnek, hogy nehéz lesz teherbe esnünk. Végigcsináltuk az IVF-et, és végül megszületett a fiam. Néhány évvel később szerettünk volna még egy gyereket, de nem akartunk annyi időt és költséget rászánni, mint előtte a fiunk esetében. Ezért az örökbefogadás mellett döntöttünk. Örökbe fogadtunk egy gyönyörű kislányt, akinek a szülei túl fiatalok voltak ahhoz, hogy felneveljék őt. Nagyon szeretem őt, és nem bántam vele másként, de soha nem éreztem, hogy a sajátom lenne. Sokszor úgy éreztem, mintha valaki más gyerekére vigyáznék. Szörnyen érzem magamat emiatt, de nem tehetek róla”

– írta a nő a fórumon.

„Próbáltam kényszeríteni magamat, hogy másképp érezzek, de egyszerűen nem megy. Már 15 éves, és soha nem éreztem úgy, hogy igazi köteléket alakítottam volna ki vele”

– tette hozzá.

A nő azt is megosztotta, hogy körülbelül 4 évvel ezelőtt váratlanul teherbe esett, és lánya született. Ez pedig csak tovább nehezítette az örökbefogadott lányával való kapcsolatát.

„A terhesség alatt a hormonháztartásom teljesen felborult, és elkezdtem utálni az örökbefogadott lányomat, mert úgy éreztem, ha vártam volna, akkor nem kellett volna felnevelnem őt. Amikor a lányom megszületett, minden rendben volt. Azonnal kötődtem hozzá, ahogy a fiamhoz is”

– ismerte be az édesanya.

Visszacsinálná, ha tehetné

„Szörnyen hangzik, de hatalmas hiba volt örökbe fogadni a lányunkat. Bárcsak visszamehetnék az időben. Nagyon szeretem őt, de sajnos nem annyira, mint a biológiai gyerekeimet. Utálom magamat ezért, hiszen megígértem a szüleinek, hogy ugyanúgy fogom szeretni, és úgy érzem, mindenkit cserbenhagytam.”

-vallott nehéz helyzetéről.

Ezt tanácsolták neki

A fórum felhasználóinak többsége azt javasolta a nőnek, hogy próbáljon megoldást találni a problémára. Forduljon például terapeutához segítségért, és ami a legfontosabb, semmiképpen se éreztesse az örökbefogadott lányával, hogy nem szereti ugyanúgy, mint a többi gyerekét. Néhányan pedig azt javasolták, vegye fel a kapcsolatot a lány biológiai szüleivel, hátha szeretnének több időt tölteni vele.

„Ez a lány megérdemli, hogy lelkesen törődjenek vele és szeressék azok az emberek, akik az életében vannak. Mi a helyzet a férjeddel? Ő is így érez?”

– tette fel a kérdést az egyik hozzászóló.

„Mivel már volt egy biológiai gyereked, nem kellett volna örökbe fogadnod. Sok örökbefogadottól hallottam, hogy mindig úgy érezték, mintha versenyeznének a szülők biológiai gyerekeivel. Neked legalább van bátorságod hozzá, hogy őszinte légy, ami ritka az örökbefogadó szülőknél”

– jegyezte meg egy másik felhasználó.

„Nagyon remélem, hogy az örökbefogadott lányod nem tudja, mit érzel. Próbáltál már szakszerű segítséget keresni, és megfejteni, mi történt, és miért nem engedted meg magadnak a kötődést? Olyan sokféle technika létezik, amivel ki lehetett volna alakítani ezt a köteléket. Tudom, mert én is használtam néhányat közülük, amikor küszködtem, hogy kötődni tudjak az örökbefogadott lányomhoz, és beváltak” – osztotta meg saját tapasztalatait egy harmadik válaszadó.

„Milyen borzasztóan szomorú, hogy ennyi év után még mindig úgy érzed, hogy valaki más gyerekére vigyázol. Kérlek, ne rágódj tovább azon, hogy mi lehetett volna, és igyekezz, hogy a lehető legjobb szülő legyél a számára, és ha kell, keress segítséget ehhez” – érvelt egy másik hozzászóló az esettel kapcsolatban.

Forrás: twice.hu