Aligha gondolná az ember, hogy 40–50 évvel ezelőtt micsoda szabados életet élhettek a magyar sztárok.

A közelmúltban a 75. születésnapját ünneplő Zalatnay Sarolta legalábbis biztosan, aki a Vörös ágyasok című könyvében számol be sztorijaiban a korszakot idéző, meglehetősen pikáns történeteiről.

Kapcsolódó: Zalatnay Cini borzasztóan kiakadt: A világ összes vezetőjét felszólította a cselekvésre

Zalatnay Cini is megfordult a Közel-Keleten

Ebből derül ki az is, hogy Zalatnay fiatalon maga is „dubajozott”, bár akkoriban ezt a kifejezést még nem ismerték és nem használták, de talán mi nevezhetjük így a közel-keleti kalandjait. Az énekesnő már fiatalon eljutott a kőgazdag Kuvaitba ahol az is meglepte, hány fiút lát egymással kézen fogva sétálni az utcán. Ő maga pedig a bejrúti nagykövet fiával szűrte össze a levet.

Kapcsolódó: Zalatnay robbantotta a panaszbombát: Ennyi a nyugdíja, képtelen megélni belőle

Könyvében kitér arra is, hogy egy dúsgazdag olajsejk 21 éves fia egy időben hajlandó lett volna akár feleségül is venni őt.

Zalatnay írásában a rendszerváltás előtti korszakot mutatja be, – meglehetősen arcpirító stílusban,- annak minden nyűgével és szépségével együtt:

Ez ​a könyv a po*nó, a politika, a romantika és az érzelmek keveredése – a kommunizmusban. (..) Bizonyos módon elítélem ezt a rendszert amiről írok, de ugyanakkor abban nőttem fel, és az előnyeit is ismerem.

A szocializmus jó oldalát, a nagyobb biztonságban, és közvetlenebb emberi kapcsolatokban látta:

„Pl.: akkoriban, éjjelente nyugodtan sétálhatott egy csaj egyedül az utcán, és ha mögötte jött egy fiú, biztos hogy mosolyogva lassított, mert tudta, tetszik a fiúnak, azért somfordál utána. Ma először is egy nő nem megy éjjel egyedül. Ha netán mégis, és jön utána valaki, először a táskáját szorítja magához, majd sietni kezd, eszébe nem jut semmi jó.”

Kapcsolódó: Kemény üzenetet küldött a börtönviselt Zalatnay Sarolta az ország trombitásának, Lagzi Lajcsinak

Majd nosztalgikus hangulatban konstatálta, hogy mennyivel rosszabb világot élünk ma:

„Ma a szabadságot és a demokráciát összekeverik a gengszterizmussal. Az emberi érzések kihaltak. Csak a pénz, az érdek, a „hogyan tudok mindenkit átverni, és gyorsan meggazdagodni” elv mozgatja a világot.”

– zárta gondolatait Zalatnay a könyvével kapcsolatban.

Forrás:moly.hu minden-egyben.com