12-15 db palacsintát süthetünk ebből a mennyiségből.

Ezzel a recepttel isteni bécsi sült túrós palacsintát készíthetünk a család nagy örömére. Ha valaki még nem próbálta ki a palacsintát sülve, jó szívvel csak ajánlani tudjuk. A ropogós tészta, az öntet és a forró töltelék fenséges ízvilágot alkot.

Töltelék

– 30 dkg tehéntúró
– 3 tojás
– 10 dkg cukor
– 1 citrom reszelt héja
– 1 tk. vanília kivonat vagy 1 cs. vaníliás cukor
– csipet só
– 10 dkg puha vaj
– mazsola (opcionális)

Öntet:

2,5-3 dl tej
5 dkg cukor
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. tejföl

Elkészítés

Egy négyszögletes, vagy akár ovális jénait olvasztott vajjal kikenünk.
Elkészítjük a tölteléket, amihez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a puha vajjal, a cukorral, a vaníliakivonattal, majd a túrót, a citromhéjat és a mazsolát is hozzákeverjük. A végén óvatosan, laza mozdulatokkal a habot is beleforgatjuk.
A palacsintákat megtöltjük, feltekerjük, majd félbe vágjuk őket és a jénaiba rakjuk őket úgy, hogy félig fedjék egymást és a vágott felük legyen felfelé.

Következik az öntet. Ehhez a tojásokat keverjük el alaposan a tejjel, cukorral, tejföllel és a vaníliás cukorral.
Öntsük a tálba sorakoztatott palacsintákra úgy, hogy egyenletes jusson minden részére.

180°-os sütőben 25-30 perc alatt arany barnára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!