Kiszámolta, hogy mikor tűnik el az emberiség a Föld színéről.

A Naprendszerrel kapcsolatos vizsgálatok már korábban rámutattak: 5 milliárd év múlva valószínűleg elpusztul majd a Föld, méghozzá a hidrogéntartalékait felélő Nap miatt. Az égitest előbb vörös óriássá növekszik, elnyelve így a kék bolygót, majd külső rétegeitől megválva fehér törpévé zsugorodik. A Bristoli Egyetem kutatóinak új szimulációjából azonban az is kiderül, hogy eddigre már nem lesz emberi élet a Földön.

Kapcsolódó: Elképesztő: olyan erős volt a szél az Atlanti-óceán felett, hogy két repülőt is átlökött a hangsebességen

Nem fogjuk tudni megfékezni a klímakatasztrófát

A brit kutatók szimulációjuk során a Föld jelenlegi éghajlati, óceáni kémiáját, valamint a tektonikus lemezek és az ökoszisztéma aktuális állapota szerint végezték vizsgálataikat. A szuperszámítógép segítségével elvégzett kísérlet szerint a Föld 5 milliárd év múlva esedékes pusztulása előtt már el fognak tűnni a sarki jégsapkák, jelentős mértékben megemelkedik a tengerszint, így a partszakaszok nagyobbik része elnéptelenedik. A Föld légköre szén-dioxiddal fog telítődni, radikálisan megnövelve a hőmérsékletet – és ez mind-mind annak a klímaváltozásnak köszönhető, mellyel az emberiség már évtizedek óta s küzd.

Kapcsolódó: Valóban lehallgatják a telefonbeszélgetéseinket a reklámcégek? A különös véletlenek okai

A szimuláció nem túl fényes jövőt festett az emberiség számára

A szuperszámítógép pedig arra is választ adott, hogy ez mikor fog bekövetkezni, és mikor jön el a pillanat, amikor az emberiség már nem élvezheti a Föld bolygó által nyújtotta életet:

A szuperszámítógép szimulációja szerint 250 millió év múlva pusztulhat ki az emberiség az imént említett, az éghajlatváltozással összefüggő folyamatok miatt. A klímaválság ekkorra annyira elhatalmasodik majd a planétánkon, hogy az emberi életre nem lesz mód többé. A fogyasztható víz készletek például teljesen el fognak tűnni a bolygóról. Termeszteni pedig semmilyen növényt nem lehet majd.

– jósolják a brit kutatók.

Forrás: femcafe.hu