Lássuk.

Természetesen a pénzügyeinket erőteljesen befolyásolja az állásunk, lakhelyünk és a családunktól kapott segítség mennyisége. Azonban, ahogyan kezeljük a pénzt, és hogy mennyi marad a zsebünkben a hónap végén, az nagymértékben rajtunk múlik. Kiderítheted, hogy milyen a pénzkezelési stílusod a születésnapod alapján: hajlamos vagy könnyen költekezni, vagy inkább aprólékosan takarékoskodsz?

Hétfő

A hétfőn születettek valódi takarékoskodók, akik ügyesen kezelik a pénzt annak érdekében, hogy mindig legyen belőle, és még maradjon is. A megtakarítás fontosságát kiemelik, és arra törekednek, hogy idős korukra vagy váratlan kiadásokra is legyen tartalékuk, amennyiben anyagilag megengedhetik maguknak.

Ha sikerül jó munkát találniuk vagy jelentős összeget szerezniük, valószínűleg életük végéig nem kell majd anyagi gondokkal küzdeniük, de ez a nagyfokú önuralomnak és megfontoltságnak köszönhető. Ha kevesebb a pénzforrásuk, akkor is szinte mindig megtalálják a módját annak, hogy jövedelmükből kifizessék a szükséges kiadásokat.

Kedd

Ha kedden születtél, valószínűleg rendkívül mértéktartó vagy, amikor az anyagiakról van szó. Mások talán azt hihetik, hogy túlzottan szigorú vagy a pénzzel, de valójában csak azért vagy így, mert biztonságra vágysz. Fontos számodra, hogy mindig legyen tartalékod a jövőre nézve, és nem szeretsz könnyelműen költekezni, főleg nem olyan pénzből, amit kemény munkával kerestél.

Az örök dilemma az, hogy amikor valamilyen váratlan kiadásra van szükség, te vagy az, aki segít a családnak. Időnként engedd meg magadnak a luxust, és költs egy kicsit magadra is, különben könnyen elveszítheted az örömöt a munkában, és csak a folytonos spórolás marad meg benned a pénzről gondolkodva.

Szerda

A szerdán születettek igyekeznek egyensúlyt teremteni az anyagiak terén. Bár mindig törekszenek arra, hogy valamennyit félretartsanak, az élet apró örömeit is élvezik, amikért megdolgoztak. Ha te is szerdán születtél, valószínűleg nem okoz bűntudatot, ha néha megvásárolsz egy ruhadarabot, ami megtetszett a kirakatban. Azonban mindig figyelsz rá, hogy a költekezésed a kereted határain belül maradjon, és ehhez akár komoly tervezést is készítesz.

A szerdán születettek gyakran vezetnek részletes költségvetést, legyen az egy kockás füzet vagy számítógépes táblázat. Már a hónap elején felosztják, hogy mire mennyit költhetnek. Mások talán furcsának találják ezt a viselkedést, de nekik legalább soha nem kell zavarban lenniük, ha pénzügyeikről van szó.

Csütörtök

A csütörtökön születettek gyakran nehézségekbe ütköznek a spórolással. Szinte minden alkalommal, amikor kísértés elé kerülnek, találnak maguknak egy indokot, hogy miért engedjenek a friss élményeknek vagy vásárlásoknak. Ennek eredményeként a pénz gyorsan elfolyik a kezükből, még akkor is, ha tudják, hogy nem engedhetnék meg maguknak ezt a nagyvonalúságot.

Ha csütörtökön születtél, érdemes lenne egy kicsit jobban előre tervezned pénzügyeidet. Akár heti rendszerességgel is beoszthatod a kiadásaidat, hogy ne legyenek anyagi nehézségeid még egy jól fizető állás mellett sem a jövőben. Ez segíthet abban, hogy jobban kezeld a pénzügyeidet és elkerüld a felesleges kiadásokat.

Kapcsolódó: Megérkezett a nagy májusi horoszkóp – erre számíts a hónapban

Péntek

A pénteki születésűek rendelkeznek valamilyen olyan különleges képességgel, ami mások számára talán rejtélyes. Képesek hatékonyan gazdálkodni a rendelkezésre álló pénzzel, és ügyesen befektetni abba, ami megtérülő lehet. Jó érzékkel választják ki, hogy hol és mire érdemes pénzt költeni, hogy az megtérüljön.

Ha pénteken születtél, barátaid talán azt gondolják, hogy könnyen keresel pénzt, de valójában minden forintodat tudatosan kezeled. Ennek köszönhetően mindig van elég pénzed a szükségleteid fedezésére, sőt még némi luxusra is futja. Bár ösztönösen hajlamos lehetsz a spórolásra, fontos, hogy figyelj arra is, hogy hova teszed a megtakarításaidat, mert azok csak így lehetnek igazán hasznosak és nyereségesek.

Kapcsolódó: Átléptünk a Bika jegyébe: ez vár rád a következő hetekben

Szombat

A szombati születésűek nehezen tudnak ellenállni az apró kísértéseknek, de általában nem hajlandók gyakran nagyobb kiadásokra. Ennek eredményeként a hónap közepén gyakran értetlenül állnak a pénzük eltűnése előtt, mert úgy érzik, hogy semmi extra dolgot nem vásároltak. Ha szombaton születtél, valószínűleg érezted már a csalódást, hogy bár alig költesz magadra, mégsem sikerül félretenned a hónap végére.

Az egyik megoldás lehet, hogy egy hónapon keresztül figyelsz minden apró kiadásra, és vezetsz egy költségvetést. Így láthatod, hogy hova tűnik el a pénzed. Mivel általában jól kezeled az önuralmat, ha felismered a problémát, könnyebben találhatsz rá megoldást.

Kapcsolódó: 3 csillagjegy, akiknek élete hamarosan örökre megváltozik: Komoly pénzügyi és érzelmi fordulatra számíthatnak

Vasárnap

A vasárnapon születettek büszkék ahhoz, hogy a pénzügyi gondjaikról panaszkodjanak, inkább saját erőből igyekeznek megoldani azokat, és általában sikerül is nekik. Ha vasárnapon születtél, valószínűleg bölcsen kezeled a pénzügyeidet, és bár nem élsz luxusban, mindig gondoskodsz arról, hogy meglegyen, amire szükséged van.

Remek problémamegoldó képességednek köszönhetően azonnal észreveszed a lehetőséget, és megragadod, akár plusz munkákat is vállalva, hogy boldogulj. Ez tiszteletre méltó tulajdonság, de ügyelj rá, hogy ne terheld túl magadat. Sokat segíthet, ha van, akivel megoszthatod a gondjaidat.

Forrás: bien.hu