Deutsch Tamás szép összeget tudhat a magáénak.

Deutsch Tamás, a magyarországi kormányzó párt európai parlamenti listavezetője évi 18 millió forintot szakít mellékállásából, hiszen ügyvédként is praktizál, amennyiben azt ideje engedi. Az Európai Parlament képviselői nettó 7584 eurót, azaz körülbelül 3 millió forintnyi tiszteletdíjat kapnak a poszt betöltéséért. Emellett jár nekik általános és utazási költségtérítés is – írták a HVG360-on.

A Fidesz EP-listavezetője a képviselői mandátum elnyerése előtti hároméves időszakban havonta bruttó 1500 eurót, közel 600 ezer forintot keresett ügyvédként, ám az összeget mostanra sikerült megháromszoroznia a számok tanúsága szerint.

Deutsch Tamás a Fidesz kiválasztottja

Április elején megjelent a névsor, és kiderült, hogy kiket indít a Fidesz–KDNP az európai parlamenti választáson. A lista az elmúlt hónapokban többször is átalakult, miután Varga Judit igazságügyi miniszter – akit listavezetőnek szántak – Novák Katalin köztársasági elnököt követve belebukott a kegyelmi botrányba. Orbánék végül Deutsch Tamást indították a lista élén. Ezt Kocsis Máté közölte február 22-én.

Kapcsolódó: Deutsch Tamás bejelentette a Fidesz EP-listáját, és rögtön egy rakás furcsaság merült fel

Miközben Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője rábólintott minden vitafelkérésre, amit kapott, Deutsch megfutamodott. Orbán Viktor kiszemeltje egész ideológiát gyártott hozzá, hogy miért gyáva elmenni ütköztetni a nézeteit a többi párt EP-listavezetőjével.

A Demokratikus Koalíció politikusa ennek kapcsán már többször hangsúlyozta, hogy a vita demokratikus kötelessége minden politikusnak, aki az emberek felhatalmazását kéri. Pénteki nyílt levelében is kiemelte, hogy vetélytársainak illene rábólintaniuk a felkérésekre, hiszen a magyar emberek bizalmát akarják elnyerni. Lehetnének annyira bátrak, hogy vitába szállnak az ország legfontosabb problémái és a megoldások kapcsán – mutatott rá Dobrev Klára.

Kapcsolódó:

Minden rendben van Deutsch Tamással? Megdöbbentően zagyva beszédet tartott a Fidesz listavezetője

Nevettél már ma? Deutsch Tamás furcsa szokásán élcelődött egy szakportál (+fotó)