Furcsa rendelkezés jelent meg a Magyar Közlönyben.

Milliókat mozgatott meg Orbán Viktor az éjjel. A Magyar Közlöny friss száma szerint a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium búcsút inthetett 600 millió forintnak. Az összeget Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tárcája kapta.

Emellett Lázár János is örülhetett. A kormány többletforrásban részesítette az Építési és Közlekedési Minisztériumot „az országos közúthálózaton a közhasznú üzemeltetési és karbantartási tevékenység magasabb szintű ellátása érdekében”.

A kormányhatározat szerint Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell 10 milliárd 500 millió forint biztosításáról Lázár tárcája részére.

Ez nem Szijjártó Péter hete

Levélküldő akciót indított az aHang, miután pár nap alatt 14 ezernél is többen írták alá a Szijjártó Péter lemondásáért indított petíciójukat. Előbbi keretében 3 óra alatt 1000-nél is többen küldtek levelet.

Ezekben többek között arról írnak, hogy amíg a Szijjártó által vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium „kampányhazugság”-nak nevezte azt a hírt, hogy az orosz titkosszolgálatok behatoltak a magyar külügy szervereire, addig mára világosá vált, hogy a magyar külügy tudott a kibertámadásokról.

A Szijjártó Péter e-mail fiókjában landolt levelekben az emberek azt követelik, hogy a külügyminiszter vállalja az ügy politikai súlyát, valamint következményeit. Többen azt követelik, mondjon le.

Minderről>>ITT<< olvashatsz részletesen.