Kiszivárgott, hogy az Orbán-kormány kínai arcfelismerő kamerák Magyarországra telepítéséről döntött. A Momentum tüntetést jelentett be szombatra.

Bejelentették: szombaton indul a „Szabadságmenet”

Tompos Márton, a Momentum alelnöke Facebook-oldalán közölte:

tüntetést szerveznek

a Külgazdasági és Külügyminisztérium elleni orosz hekkertámadás, valamint az arcfigyelő rendszerrel felszerelt térfigyelő kamerákról szóló, Kínával kötött megállapodás miatt.

A „Szabadságmenet” néven meghirdetett demonstrációt az orosz nagykövetséggel szemben, a Bajza utca és az Andrássy út sarkán,

május 25-én, szombaton tartják.

A tüntetők a kínai nagykövetséghez vonulnak tovább. A rendezvényen beszédet mond Donáth Anna, a Momentum elnöke, valamint Tompos Márton is.

Jönnek a kínai rendőrök, a kínai katonák, de a kínai arcfelismerő kamerákat is bevetik Orbánék Magyarországon

Mint megírtuk, a Vsquare értesülései szerint Orbán Viktorék „szuverén” kormánya a kínai rendőrök érkezésével egyidőben

arcfelismerő kamerákat is telepít Magyarországra (!).

A Belügyminisztérium nem hozta nyilvánosságra a kínai rendőrök magyarországi járőrözését érintő biztonsági megállapodást, ám a járőrökkel együtt fejlett AI-val (mesterséges intelligenciával), például arcfelismerő szoftverrel ellátott térfigyelő kamerákat is telepíthetnek a kínaiak.

A portál arra figyelmeztetett: még abban az esetben is aggasztó a kínai kamerák jelenléte, ha a cél „csak” a Magyarországon élő kínaiak megfigyelése. A kínai befektetések, intézmények és azok munkatársainak megfigyelése egy európai országban aggaszthatja a NATO-szövetségeseket, hiszen az arcfelismerő kamerák a kínai hadsereghez / hírszerzéshez köthetők.

Miről állapodtak meg Pintér Sándorék a kommunistákkal?

Részletesen írtunk róla, hogy Pintér Sándor és kínai kollégája február közepén megállapodtak:

közösen járőröznek majd a magyar és kínai rendőrök Magyarországon.

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén április 10-én a „Kínai rendőri tevékenység Európában” címen tartottak vitát. Az ügy napirendre tűzését az Újítsuk meg Európát! nevű liberális frakció kezdeményezte, amiért rendkívül aggasztónak tartják, hogy egy friss megállapodás alapján hamarosan kínai rendőrök járőrözhetnek magyar kollégáikkal közösen Magyarországon.

Hazudik az Orbán-kormány a Kínával kötött paktumról

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő korábban jelezte: Orbán Viktor „szuverén” kormánya bár arról hadovál, hogy csak a turistás helyeken fog néhány kínai rendőr a magyaroknak tolmácsolni, de ez egyszerűen hazugság (!). A politikus figyelmeztetett, Orbánék kétes megállapodása nyomán,

átvehetjük Kínától a totális diktatúra alapját adó arcfelismerő kamerarendszerüket is.

Megjegyezzük, a kínai vezető látogatásakor már inzultáltak magyar állampolgárokat és képviselőket a kínaiak, amiért tibeti zászlóval tiltakoztak a diktátor magyarországi látogatása okán.

Donáth Anna közölte: az EU külügyi és biztonsági főképviselőjéhez fordul az orosz hekkertámadás miatt, a kínai arcfelismerő rendszer ügyében pedig az Európai Bizottság felé tesz bejelentést.

„Arcfelismerő térfigyelő kamerákról is megegyezett Orbán Viktor a kínai elnökkel.

Épül a kínai megfigyelőállam – ha hagyjuk.

Gyertek szombaton, tüntessünk a kínai és az orosz nagykövetségek előtt, és üzenjük meg: nem leszünk gyarmat!”

– írta bejegyzésében Donáth Anna.

(Donáth Anna/Facebook)