Orbán Viktor szerint Vásárhely „adott vért bőven”.

A miniszterelnök Hódmezővásárhelyen folytatta titkos országjárós kampányát, azonban a helyszínen váratlan dolgok történtek, amikor megjelent Márki-Zay Péter polgármester, akivel Orbán Viktor nem fogott kezet. Az utcai harcos kormányfő inkább menekülőre fogta, a kínos helyzetet Lázár János próbálta meg korrigálni.

Miről beszélt Hódmezővásárhelyen Orbán Viktor?

„Hódmezővásárhely a nemzeti keresztény oldal egyik bástyája, mindig lehet rá számítani, jóban-rosszban, háborúban, békében”

– jelentette ki a Telex tudósítása szerint Orbán szombat délután a településen,

egy magánház udvarában tartott kampánygyűlésen (!),

ahol a háború mellett a migráció, a családok és Márki-Zay Péter polgármester voltak a fő témái, valamint az, miként is kell kampányolni június 9-ig. Feltételezzük, bizonyára úgy, ahogy ő teszi miniszterelnökként: teljesen titokban, menekülve a sajtó és a nyilvánosság elől.

Végre kiderült, miért magasak az árak a boltokban

Orbán Viktor a magánház udvarában tartott szónoklatának elején elismerte: ugyan ő nem „háborúszakértő”, de „tanult történelmet”.

Ezért meg is osztotta gondolatait a háborúról és a békéről.

Orbán szerint az ukrajnai háborúért „gazdasági árat is fizetünk”,

a boltokban „háborús árak vannak, azért olyan magasak”

– állította a kormányfő, megjegyezve: ez másodlagos az emberéletek után.

Kapcsolódó: Beütött a gazdasági krízis: Bekövetkezett a legrosszabb, brutális bezárási hullám söpör végig Magyarországon

Orbán Viktor szerint „nincs elég fehér keresztény ember Európában”

„Az első világháborúban Vásárhely nagyon sok vért adott, és a másodikban is adott bőven”

– állapította meg a miniszterelnök, aki úgy látja:

„nincs elég fehér keresztény ember Európában,

és ez azzal magyarázható szerinte, hogy a „világháborúkban halomra lőtték őket” – fogalmazott a magánház udvarán Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a migrációt is az okozza, hogy „az ő gyermekeik, unokáik hiányoznak, ezért nincs elég ember, légüres tér van”, ahová küldik a migránsokat.

Mindenkit el fognak zavarni?

Azt mondta, hogy a vásárhelyiek szerinte „közel vannak a tűzhöz”, mivel délről jönnek az illegális bevándorlók.

„Elzavarjuk azokat az európai vezetőket, akik megmondják nekünk, hogy kikkel éljünk együtt”

– hőbörgött a magánház udvarán a miniszerelnök, aki szerint „azt sem mondhatják meg, hogyan éljünk Magyarországon” – fogalmazott, utalva a nem hagyományos családmodellekre.

„Ez nem lokalizált, hanem terjedő elmebaj”

– jelentette ki, megjegyezve, ő már hallott olyan európai iskoláról, ahol kötelező fordított napot tartanak, ahol a fiúk lánynak öltöznek, és fordítva.

Orbán a család fontosságáról is beszélt.

„Nem vagyunk hajlandóak feladni, mert nem tudjuk, mit kapunk érte”

– mondta, majd elismételte, hogy a család férfiból és nőből áll.

A miniszterelnök hangoztatta, hogy a választások tétje „a háború és béke kérdése”, és most nem a bizonytalan szavazók meggyőzése a cél szerinte, hanem az, hogy saját híveiket mozgósítsák.

Mint ismert, Orbán Viktor országjárása során látványosan kerüli a nyilvánosságot. A miniszterelnök kampányrendezvényeiről pedig furcsa módon csak utólag értesítik a sajtót.