Mindenkinek megvannak a maga rántottakészítési trükkje. Ez a fortélyt azonban garantáltan nem sokan ismerik.
A tojásrántotta egy alapétel, amit az ember tapasztalat útján sajátít el a konyhában. Bár számos jól bevált technika létezik az elkészítésére, mindenkinek megvannak a maga praktikái. Van, aki szerint alacsony hőmérsékleten sütve az igazi, van, aki azt mondja, hogy egy evőkanálnyi víz és egy kis extra vaj is kell a sütéséhez. Alton Brown viszont egy meglehetősen különleges összetevőre esküszik.
Kapcsolódó: Citromhabos négerkocka- Egyszerű recept, pikk-pakk elkészül
Alton Brown nagy meghökkenést keltett, amikor a nyilvánosság számára is elárulta féltett titkát:
„Egy kanál majonézt tesz a rántottába.
Azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz a fogás.
A szakács rántottájának elkészítése nem bonyolult.”
Első lépés: A serpenyőt melegítsünk elő, törjünk fel néhány tojást és miközben elkeverjük, adjunk hozzá egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.
Második lépés: Amikor az olaj már átforrósodott, tegyünk bele egy kevés vajat.
Harmadik lépés: Ha elolvadt a vaj, lassan öntsük rá a tojáskeveréket és egy spatulával keverjük addig, amíg a kívánt állagot el nem érjük.
Kapcsolódó: Köröm és csülökpörkölt recept, ahogy falun készítik: Így lesz igazán szaftos
Közölte, a majonéz ízét nem lehet a rántottából kiérezni, viszont sokkal lágyabb, krémesebb hatású lesz, mivel fokozza az emulziót.
Forrás: roadster.hu