Képtelenség ellenállni a vanília krémes fenséges íznek, annyira könnyed és lágy, hogy nem lehet abbahagyni néhány szelet után.

Kapcsolódó: Citromhabos négerkocka- Egyszerű recept, pikk-pakk elkészül

Íme, a vaníliás rétes sütemény receptje:

Hozzávalók

1 csomag krémes lap (pékségekben kapható)
250 ml habtejszín
A krémhez:
500 ml tej
4 tojássárgája
4 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
vaníliaaroma

Kapcsolódó: Ezt nem gondoltuk volna: Ez a titkos hozzávaló szükséges az isteni tojásrántottához

Elkészítés

A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük. Mikor a krém kihűlt robotgéppel átkavarjuk, hogy még jobb állagú legyen, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét. Egy krémes lapot tepsibe teszünk és megkenjük a megmaradt tejszínhabbal, rákenjük a krémet és befedjük egy újabb lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy éles késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: minden-egyben.com