Pofátlanul drága lett minden.

Sok magyar ember panaszkodik a már lassan két éve tartó elképesztő áremelkedések miatt, amelyek nem csak a luxustermékeket érintik, hanem a mindennapi élelmiszereket és a létfenntartáshoz szükséges alapvető dolgokat is.

Ma egy veszprémi hölgy dúlt-fúlt azon a tényen, hogy ma már 25 deka, nem prémium kategóriás párizsit sem lehet venni az embernek anélkül, hogy ne kelljen mélyen a pénztárcájába nyúlnia. Ezzel pedig sokan tudnak azonosulni.

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

Íme a nő kifakadás a fizetésekhez képest elképesztően aránytalan drágulásról Magyarországon, amely a „kisemberek” életét nehezíti meg a legjobban:

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

4500 forintos párizsi

„Őszintén megmondom, hogy imádom a párizsit, és ma a Veszprémi Reálba besétáltam, hogy egyek egy kis vajas párizsit kenyeret..Kikértem 25 deka párizsit, megvettem a kenyeret, és a vajat, aztán elindultam a kaszza irányába. Sajnos pontosan tudnom kell, hogy mi mennyibe kerül, ugyanis nem vagyok annyira eleresztve, hogy ne kelljen az árakat nézzem. A kasszához érve, a néni bemondta, hogy 2200 forint lesz.. kicsit lehűltem, ugyanis nagyjából 1200-ra számítottam, a vaj 500, a kenyér 400, és 300 forintra gondoltam a párizsi tekintetében..”

Kapcsolódó: Íme, az isteni mátrai borzaska: A háziasszonyok erre a receptre esküsznek

„Döbbenet lett úrrá rajtam, ahogy a kasszás megmutta, hogy mennyibe kerül a párizsi kilója! Mi van itt emberek?! Párizsiért majd 5 ezer forint?! A csirke mell filé kilója 1500, hogy a fenébe lehet a párizs, amiről tudjuk, hogy rózsaszín ” szemét ” 4500 forintos kilós ára?!”

Forrás: minden-egyben.com