Orbán Viktor húzásának sokan nem fognak örülni.

Orbán Viktor csütörtökön a karmelitában fogadta ifjabb Donald Trump üzletembert, a volt amerikai elnök fiát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyar kormányfő a magyar–amerikai kapcsolatok jövőjéről, az illegális bevándorlásról, valamint az orosz–ukrán háborút lezáró béketeremtési lehetőségekről cserélt eszmét vendégével – mondta Havasi Bertalan.

Ifjabb Donald Trump a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének meghívására érkezett Magyarországra. Programja során – a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és (a fideszes káderképzőként elhíresült – a szerk.) Mathias Corvinus Collegium (MCC) együttműködése keretében – ellátogat az MCC-be, ahol az intézmény vezetőivel és hallgatókkal is találkozik zárt körben – olvasható a BKIK honlapján.

Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke korábban így fogalmazott:

„az elmúlt években a budapesti kamarában több, nemzetközi résztvevőkkel szervezett programunkkal is ösztönöztük a hazai vállalkozásokat a tengerentúli üzleti nyitásra.

Bízom benne, hogy Donald Trump Jr. közelgő látogatása is üzletileg hasznos és inspiráló lesz majd az exkluzív, elsősorban tőke- és az ingatlan befektetési témájú találkozókon résztvevő magyar üzleti szereplők számára.”

Kapcsolódó: Váratlan fordulat: Nem éppen jó hírű nemzetközi sztár érkezik a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarához

Mi a helyzet Donald Trump exelnökkel, Orbán Viktor rajongásának tárgyával?

Mint ismert, a republikánus politikus botrányhős üzletemberből lett az USA elnöke, idén pedig ismét ringbe szállt a pozícióért. Márciusban beszámoltunk arról, hogy Trump utolsó, Republikánus Párton belüli előválasztási ellenfele, Nikki Haley elnökjelölt befejezte kampányát.

Miután Joe Biden elvitte a pálmát a demokrata szavazók körében a szuperkedden (március elején, kedden az USA számos államában is előválasztások zajlottak – a szerk.), várhatóan a jelenlegi és a volt elnök csap majd össze novemberben az ország vezetői posztjáért.

Kapcsolódó: Csalódás lesz a vége: Csúnyán ráfizethetnek Orbánék arra, ha Trump kerülne hatalomra

Valami nem stimmel

Miközben az USA lázasan készül az elnökválasztásra, Donald Trumpról érdekes megállapítást tett egy pszichológus. John Gartner elmondása szerint az exelnökön a demencia jelei láthatók, amíg Joe Biden esetében klasszikus öregedésről beszélhetünk.

A szakértő szerint Biden idős emberként a legrosszabb napján is sokkal jobb vezető, mint Donald Trump. Gartner kifejtette, hogy milyen következtetéseket vont le az exelnök viselkedéséből.

Erről >>ITT<< írtunk részletesen.

Pácban van a volt elnök

Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek mondta ki május végén Donald Trump volt amerikai elnököt az ellene üzleti iratok meghamisítása miatt, hallgatási pénz kifizetése nyomán indult büntetőeljárásban.

A New York-i bíróságon ismertetett esküdtszéki döntés hathetes tárgyalási sorozatot zárt le. A védelemnek lehetősége van fellebbezésre.