Kápé kell nekik.

Bár a kártyás fizetéssel szemben mindig volt ellenállás a kereskedőknél, az utóbbi időben mintha ismét erősödne a trend, mintha bátrabban mennének szembe a szabályokkal a boltosok, írja tapasztalatai alapján a G7.

Kapcsolódó: Borul a bili: Ismert közszereplők „segítették” eltussolni Gattyán György adócsalási ügyét

Nehéz ellenőrizni a jogszerűséget

Emlékeztetnek rá: ennek ellenőrzése nehézkes, különösen amióta ez az önkormányzati jegyzők hatásköre lett.

Kapcsolódó: Lázár János megmutatta ritkán látott feleségét, Zitát: Szokatlan fotót posztolt kedveséről a miniszter

Kérni szabad, utasítani nem

A portál szerint a leggyakoribb jelenség, amikor a kereskedő szóban vagy írásban kéri a vásárlókat, hogy ha lehet, fizessenek készpénzzel. Ebben – mint írják – még nincs semmi szabályellenes, „esetleg azok az esetek lehetnek neccesek, amikor kiírják, hogy például 1000 forint alatt legyenek szívesek mellőzni a kártyát. Kérni ugyan lehet ehhez hasonlókat, de a kártyás vásárlást elutasítani, határértékeket kikötni vagy pótdíjazni elvileg nem szabad.”

Kapcsolódó: Teljesen kiakadt Pataky Attila: „Ebben a nyamvadt országban a nyugdíjam még a hatósági áras farhátra sem elég”

A Főzelékfalónak több kell

Egy konkrét példát is ismertettek: a magyar tulajdonú, több plázában is jelen lévő gyorskiszolgáló étteremlánc, a Főzelékfaló nyíltan kiírta, hogy tavaly 8,7 millió forintba került számukra a kártyaelfogadás, és azért kérte a vásárlókat a készpénzes fizetésre, hogy ne kelljen árat emelnie. Ehhez a portál hozzáteszi, hogy az étteremlánc üzemeltetőjének így is szép summát, 209 millió forintos adózott eredményt sikerült összehoznia, 998 milliós árbevétel mellett.

Forrás: rtl.hu

Kiemelt kép: mastercard.us