Kénytelen volt változtatni az uralkodó az idei Trooping the Colour forgatókönyvén, amitől nem volt boldog. Károly király csalódott, mert nem követhette a hagyományokat.

Nagy esemény volt

Az idei Trooping the Colour ünnepség nagy figyelmet kapott főleg azért, hiszen Katalin hercegné betegsége bejelentése óta először jelent meg a nyilvánosság előtt. És habár minden a tervek szerint alakult, Károly király mégis kissé csalódott lett.

Károly király lóháton szeretett volna ülni

Grant Harrold volt királyi komornyik és királyi kommentátor szerint, annak ellenére, hogy élvezte a nyilvános megjelenést, Károly király „csalódottságot” érezhetett mert a hagyományokkal ellentétben, nem lóháton vett részt az ünnepségen. Károly, akinél februárban rákot diagnosztizáltak, kénytelen volt lemondani erről.

„A királyok a múltban mindig lóháton ültek, így el tudom képzelni, hogy Károly is követni akarta volna ezt a példát – lehet, hogy az elkövetkező években ennek eredményeképpen ismét lóhátra vált, majd kiderül”

Nincs oka szomorkodásra

– mondta a szakértő, aki arra is emlékeztetett, hogy a királynő 1986-ban, 60 éves korában váltott át lovaskocsira, Károly pedig már 75 éves.

Károly király hintóval érkezett/Gettyimages

„Lényegesen idősebb, mint a királynő volt, amikor váltott – hogy ez egy normális és szándékos lépés-e a kora miatt, az könnyen lehet, de ő nagyon hagyománytisztelő” – árulta el a szakértő.

Forrás: life.hu