Orbán Viktor az EU-s vezetők munkavacsorája után különös posztot tett közzé a Facebookon.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, először ültek össze az uniós tagországok állam- és kormányfői az EP-választások óta. A tervek szerint munkavacsorán döntöttek volna arról, hogy a jövő heti EU-csúcs után hivatalosan kit jelöljenek az Európai Bizottság élére – a várakozások szerint Ursula von der Leyen nagy eséllyel jelölt lesz.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kedd hajnalban arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy végül nem születetett politikai megállapodás az uniós intézmények – az Európai Tanács, az Európai Bizottság – vezetőinek és a külügyi és biztonságpolitikai főképviselőnek a személyéről.

Ezt erősítik a tagállami vezetők nyilatkozatai, többek között Emmanuel Macron francia elnök, Mark Rutte holland ügyvivő kormányfő – aki még Orbán Viktorral is egyeztetett –, Luís Montenegro portugál miniszterelnök, valamint Andrej Plenković horvát miniszterelnök is megszólalt a munkavacsora után.

Kapcsolódó: Nincs vége: Fontos bejelentést tett az Európai Tanács elnöke kedd hajnalban

Orbán valamit félreértett

A magyar kormányfő kedd hajnalban a közösségi oldalán felháborodásának adott hangot, arról posztolt, hogy a közösség politikusai már le is osztották egymás között az EU vezető pozícióit.

Friss bejegyzésében ismét a háborút emlegette, ami azért is érdekes, mert épp a minap futott be a hír, miszerint hatalmas összegeket utalt ki a választások előtti hónapokban a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, a pénz pedig a háborús propagandára ment el.

Erről >>ITT<< írtunk részletesen.

Idéztük Orbán Viktor bejegyzését

„Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát.

Az európai választás eredménye egyértelmű: a jobboldali pártok megerősödtek, a baloldal és a liberálisok teret vesztettek. A Néppárt viszont ahelyett, hogy a választókra hallgatott volna, végleg összeállt a baloldallal és a liberálisokkal: a mai napon alkut kötöttek és leosztották egymás között az EU vezető pozícióit. Fittyet hánynak a valóságra, fittyet hánynak az európai választás eredményére, és fittyet hánynak az európai emberek akaratára. Ne legyünk naivak: tovább fogják támogatni a migrációt, és még több pénzt és fegyvert küldenek az orosz-ukrán háborúba.

Mi ebbe nem nyugszunk bele! Egyesíteni fogjuk az európai jobboldal erőit, és küzdeni fogunk a migráció- és háborúpárti bürokratákkal.”

(Orbán Viktor/Facebook/Valódi Hírek)

Kapcsolódó:

Sokkot kaphat Orbán: Váratlan hírek futottak be az EU-s pénzekről

Forró a talaj: Törvénysértéssel vádolta meg Orbán Viktort az Európai Parlament alelnöke