Delfinek a Balatonban?

Kozso nagyszabású terve a delfintelepítésről

Furcsa ötlet, de Kozso már régen a fejébe vette, hogy egyszer azért is betelepíti őket a magyar tengerbe. Ugyan valóban léteznek folyami delfinek, de rendkívül kevés van belőlük; egyik faja pedig már lassan 20 éve kihalt.

Kapcsolódó: Lagzi Lajcsi megnyugodhat? Ilyen boldog Galambos Boglárka a közel 29 évvel idősebb milliárdos új szerelmével

A folyami delfinek

Még 2007-ben közölte a londoni Zoológiai Társaság kutatócsoportja, hogy miután hat héten át keresték sikertelenül az utolsó kínai folyami delfint a Jangce folyóban, kihaltnak nyilvánították. Ez nagyon elszomorította akkor az embereket, hiszen a pajcsit a híres sci-fi író, Douglas Adams Utoljára látható című könyve tette világszerte ismertté a 90-es évek elején.

Ugyan később felcsillant a reménysugár, hogy talán mégsem pusztult el az utolsó pajcsi, de utána mégsem lehetett erről hallani.

Kapcsolódó: Lázár János megmutatta ritkán látott feleségét, Zitát: Szokatlan fotót posztolt kedveséről a miniszter

A Balatonban úszó delfinek Kozso nagy álma

Amazonasi folyami delfinek még ma is élnek – bár ők sincsenek túl sokan. Előfordulásuk Venezuelában, Guyanában, Kolumbiában, Ecuadorban, Bolíviában, és Brazíliában találtató. Dél-Amerika nagy folyóiban – elsősorban az Amazonasban és az Orinocóban, valamint mellékfolyóiban – élnek.

Valószínűleg ilyen típusú delfineket akarna majd Kozso betelepíteni a Balatonba; legalább annak idején ezt mondta Hajdú Péternek. Kozsonak régi vágya, hogy egyszer delfinekkel úszhasson a Balaton vizében, és továbbra sem tett le erről a tervéről:

„Az emberek fel sem fogják, hogy vannak édesvízi delfinek, folyami delfinek. A Balatonban még nincsenek, de majd lesznek. Én megcsinálom, nem is kérdés. Nagyon keményen dolgozunk rajta”

Kapcsolódó: Teljesen kiakadt Pataky Attila: „Ebben a nyamvadt országban a nyugdíjam még a hatósági áras farhátra sem elég”

– mondta akkor Hajdú Péternek Kozso, aki már valamilyen szempontból már beváltotta az ígéretét, és valóban delfineket vitt a Balatonhoz.

A napokban ugyanis kirakott a közösségi oldalára néhány képet, amin két delfinnel pózol Siófok partjainál. Persze ezek csak szerencsekabalák, és azért vitték le őket, hogy ők is szurkoljanak Kozso kedvesének, Ágicának, aki a maratonon indult.

„Ez a mi tengerünk! Imádom! Ma indult el itt Siófokon a Balaton Szupermaraton! Az én kedvesem, kicsi Egérkém, kicsi kezében kicsi delfinnel (én pedig szurkolok neki egy nagy delfinkével). 4 nap alatt 200 kilométert kell futni! Le a kalappal! Kitartás mindenkinek!”

-írta fotója mellé a népszerű énekes.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zsolt Kozso Kocsor (@kozso_official) által megosztott bejegyzés

Ezzel a fricskával Kozso valószínűleg arra a néhány évvel ezelőtti, elhíresült videójára reagálhatott, amiben azt kérdezte a riportertől,

hogy vannak-e delfinek a Balatonban:

Forrás: promotions.hu