Menczer Tamás felfedte, miért hagyta el az országot Orbán.

Orbán Viktor a baloldal által sokat emlegetett elszigetelődés napjait éli – vicceskedett Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Menczer Tamás, miután kiderült: már a szélsőjobbos erők is kikosorazták Orbán Viktorékat az EU-ban, ugyanis

nem tudnak közösséget vállalni a magyar kormány elvtelen politikájával.

Menczer Tamás úgy tudja, irigylik Orbánt

„Nagy elszigetelődésében előbb Berlinben tárgyalt a német kancellárral, majd az olasz miniszterelnökhöz utazott Rómába, végül Párizsban tárgyal a francia elnökkel. Nyilván mindhárman, de főleg

a német és a francia vezető irigyli Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP 45 százalékos választási eredményét”

– írta Facebookon Menczer Tamás.

Menczer sikerként próbálta meg tálalni a kormányfő csúfos bukását

„A német kancellár és pártja 31, a francia elnök és pártja 30 százalékkal marad el a Fidesz-KDNP eredményétől, de az olasz miniszterelnök pártja is 16 százalékkal hátrébb van. Hogy miért Orbán Viktor és az általa vezetett politikai közösség érte el a legnagyobb sikert az európai kontinensen? A válasz egyszerű: a magyar emberek békét akarnak, Orbán Viktor, az általa vezetett kormány és kormánypártok ezt képviselik! És ez így is marad. Ha tetszik a háborúpártiaknak, ha nem”

– magyarázkodott.

Mint megírtuk, a jobboldali finn párt (a Finnek Pártja) EP-képviselője, Sebastian Tynkkynen örömhírként tálalta, hogy a Fidesz nem csatlakozik az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládjához.

Beszámoltunk arról is, hogy nemet mondott Orbán csatlakozási kérelmére Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke, az ECR nevű szélsőjobboldali európai pártcsalád vezetője. Így pedig bekövetkezett, amire Orbánék egyáltalán nem számítottak: a magyar miniszterelnök és pártja, a Fidesz továbbra is hátország nélkül maradhat az Európai Néppártból való kilépése után.

Vagyis Orbán Viktor – Menczer állításaival ellentétben – valóban teljesen elszigetelődött az EU-n beül. Kijelenthető, hogy a magyar miniszterelnök magára marad, nem jöttek be a számításai. Feltehetően ezért is „tárgyalt” a német kancellárral és az olasz miniszterelnökkel is Orbán. Ám a helyzet nem változott: már a szélsőjobbos csoportosulások is megvetik a magyar kormányt haszonelvű „politikája” miatt.

(Menczer Tamás/Facebook/Nyugati Fény)